-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip atrodytų XXI a. „Alfa Romeo“ sunkvežimis

„Alfa Romeo“ – tikras Italijos automobilinės filosofijos simbolis. Velnioniškai veržlūs, tobulų proporcijų ir suteikiantys daug džiaugsmo vairavimo gurmanams. Na o kaip atrodytų „Alfa Romeo“ sunkvežimiai? Juolab, ši kompanija kadaise yra gaminusi sunkiasvorius, tad drauge dėliojamos sąvokos „Alfa Romeo“ ir sunkvežimiai nėra kažkokia beprotybė.
„Alfa Romeo“ sunkvežimių vizualizacijos
„Alfa Romeo“ sunkvežimių vizualizacijos / Taekang Lee iliustr.

Savotišką viziją, kaip galėtų atrodyti šios italų kompanijos sunkvežimiai, automobilių dizaino vertintojams parodė stilistas iš Pietų Korėjos Taekang Lee. Jūsų dėmesiui publikuojame keletą šio vyruko vizualizacijų.

Europinio sunkvežimio stilistikoje ganėtinai sunku pabrėžti kažkokius firminius bruožus – tipines visų gamintojų sunkiasvorių proporcijas lėmė ir taisyklės, ir praktiniai dalykai. Tačiau su iššūkiu korėjietis susidorojo visai šauniai – pagrindiniu dizaino akcentu jo vizijoje tapo firminių „Alfa Romeo“ grotelių skydas, sunkiasvorėje versijoje įrėminęs visą kabiną, rašo Trucker.

„Alfa Romeo“ sunkvežimių DNR

Beje, ar žinote, kad italų kompanija „Alfa Romeo“ kadaise gamino sunkvežimius? Viskas prasidėjo 1929 m., kuomet prispausti krizės italai nusprendė savo jėgas išbandyti kurdami komercines transporto priemones.

Pradžioje kompanijai sekėsi gana vidutiniškai ir nieko įspūdingo nuveikti nepavyko. Tačiau jau 1940 m. „Alfa Romeo“ pradėjo gaminti naujus sunkvežimius, kuriems dizainą kūrė lengvųjų automobilių padalinio dizaineriai. Rezultatas – „Alfa Romeo“ sunkvežimiai tapo lengvai atpažįstami dėl savo stiliaus išskirtinumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius