Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip gimsta vilkikas „Scania V8“?

Vilkikų gamintojas „Scania“ siūlo trumpai susipažinti su modelių, turinčių „V8“ variklį kūrimu. Šiuos vilkikus, kaip ir daugelį kitų, sudaro penki pagrindiniai komponentai – variklis, pavarų dėžė, ašys, kabina ir rėmas.
„Scania V8“
„Scania V8“ / „Scania” nuotr.
Temos: 1 Vilkikas

Varikliai

„V8“ variklių blokus gamina „Halber Guss“ įmonė įsikūrusi Leipcige, Vokietijoje. Iš čia jie atkeliauja į pagrindinę „Scania“ gamyklą Sodertalėje, kur yra toliau apdirbami ir surenkami iki galo.

Šioje gamykloje įsikūrusioje gamybos linijoje iš atskirų komponentų ir pradedami surinkinėti „Scania“ sunkvežimiai.

Rėmas

Rėmo konstrukcijos skiriasi priklausomai nuo jų paskirties. Itin sudėtingiems darbams ir apkrovoms pritaikytų sunkvežimių rėmai būna tvirtesni ir sunkesni. Standartiniuose vilkikuose priimami paprastesni sprendimai gaminant transporto priemonės rėmą.

Kadangi ši detalė sukurta modulinės sistemos principu, vieno tipo rėmas gali būti pritaikomas skirtingoms transporto priemonėms ir jų specifikacijoms. Pagamintas ir surinktas rėmas yra nudažomas milteliniais dažais, kurie garantuoja ilgaamžiškumą ir apsaugo nuo aplinkos poveikio.

Pavarų dėžė

„Scania R“ serijos sunkvežimiai yra aprūpinti 12+2 laipsnių pavarų dėžėmis. Šios pavarų dėžės garantuoja optimalų variklio darbą esant žemiems variklio sūkiams. Tokiu būdu yra taupomas kuras.

Šio pavarų dėžės gali būti kombinuojamos su automatine pavarų keitimo sistema „Scania Opticruise“.

„Scania” nuotr./„Scania V8“
„Scania” nuotr./„Scania V8“

Ašys

„V8“ serijos sunkvežimiuose „Scania“ stengiasi maksimaliai suderinti mažą ašių masę ir jų patvarumą. Įvairios skirtingos ašys yra pritaikytos skirtingiems poreikiams.

Vairuojančioji ašis gali atlaikyti apkrovą siekiančią iki 9 t. Galinių ašių tandemai atlaiko maksimalią 30 t. apkrovą.

Kabinos

Kabinos gaminamos Švedijos mieste Oskarshamne. Jos būna penkių skirtingų dydžių – „Day Cab“, „Low-Roof Sleeper“, „Normal Sleeper“, „Highline“ ir „Topline“. Pastaroji yra pati talpiausiai ir komfortiškiausia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius