Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune atidaryta naujos kartos tunelinė plovykla: per valandą – 100 švarių automobilių

Sausio 11 d. Kauno Baltų pr. 22-jame pastate automobilių plovimo bei valymo paslaugas teikianti įmonė „Švaros broliai“ atidarė pirmąją tokio tipo Lietuvoje tunelinę automobilių plovyklą, kurioje per valandą nublizginama iki 100 lengvųjų automobilių. Bendrovės investicijos siekia apie 700 tūkst. eurų, sukurtos ir 8 naujos darbo vietos.
Tunelinės plovyklos atdarymas
Tunelinės plovyklos atdarymas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Pasak įmonės generalinio direktoriaus Nedo Karkliaus, tunelinio tipo plovykloje sujungiami du plovyklų išskirtinumai: greitas aptarnavimas ir aukšta paslaugų kokybė.

Skirtingai nuo kitų plovyklų, automobilio plovimo sparta nepriklauso nuo procedūrų kiekio ir trunka vos apie 5 minutes.

„Šio automobilių švaros centro darbo sparta tokia, kad per vieną metų sezoną jame būtų nuplauti visi Kauno lengvieji automobiliai. Tuo metu visi pernai Lietuvoje registruoti nauji automobiliai, kurių buvo per 17 tūkst., savo pradinį blizgesį atgautų per dvi savaites. Tiesa, norintiems, kad automobilis savo blizgesio niekada neprarastų, rekomenduojame jį plauti kartą per savaitę“, – vaizdžiai naujos plovyklos galimybes pristatė N.Karklius.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Tunelinės plovyklos atdarymas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Tunelinės plovyklos atdarymas

Vienu metu plaunami 4 automobiliai

Standartinė auto plovykla per valandą nuplauna 6 automobilius, ši – 100.

Automatinio konvejerio principu veikiančioje plovykloje vienu metu gali būti plaunami 4 automobiliai. Prieš užvažiuojant automobiliui ant konvejerio, jis yra apipurškiamas purvo tirpikliu ir apiplaunamas aukšto slėgio vandens srove, kad nuo kėbulo būtų pašalintos kietosios dalelės – taip išvengiama galimų apibraižymų.

Automobilis su įjungtu varikliu ir vairuotoju juda konvejeriu, kur, priklausomai nuo pasirinktos programos, mašinos paviršių saugančiomis minkštomis šluostėmis ir šampūnais yra plaunamas automobilio kėbulas, dugnas ir ratai.

Tunelinėje plovykloje taip pat yra galimybė pasinaudoti dugno dengimu antikorozine danga bei išorės vaškavimu. Skirtingai nuo kitų plovyklų, automobilio plovimo sparta nepriklauso nuo procedūrų kiekio ir trunka vos apie 5 minutes.

„Ši technologija paplitusi JAV, kur itin daug dėmesio skiriama klientų aptarnavimui. Tunelinė plovykla leidžia užtikrinti tris pagrindinius dalykus, kurie yra svarbūs vairuotojams: tai aptarnavimo greitis, nepriekaištinga kokybė ir patogumas. Procedūros metu vairuotojui nereikia išjungti variklio ir išlipti iš automobilio, dėl valymo spartos neprailgsta nei laukimas, nei plovimas, o kokybę užtikrina patentuotos technologijos bei priemonės“, – sako „Švaros brolių“ generalinis direktorius.

Plovimo procesą sudaro 15-20 elementų, funkcijų.

Tunelinėje plovykloje vairuotojai laukiami kasdien nuo 8 val. ryto iki 21 val. vakaro, išskyrus sekmadienius, kai klientai aptarnaujami nuo 10 val. ryto iki 18 val. vakaro.

Dovana – 22 000 nemokamų plovimų

Plovykloje yra galimybė ne tik pasinaudoti kėbulo plovimo paslaugomis, tačiau vairuotojai patys galės pasirūpinti savo automobilių salono švara: čia yra salono siurbliai bei kilimėlių valymo mašina, kurioje grindų kilimėliai yra išplaunami akimirksniu.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Tunelinės plovyklos atdarymas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Tunelinės plovyklos atdarymas

Atidarymo proga dvi pirmąsias dienas visų mašinos plaunamos nemokamai. Šilainių mikrorajono, kuriame įsikūrusi 400 kv. m užimanti plovykla, gyventojams išdalinti 22 000 lankstinukų, suteikiančių galimybę iki vasario 1 d. pasinaudoti plovyklos paslaugomis nemokamai.

Vasarį pirmoji tunelinė automobilių plovykla bus atidaryta Vilniuje, Fabijoniškių g. Vėliau bus atidarytos dar dvi plovyklos – Justiniškių g. ir Savanorių pr.

Kaune antrąją tokią plovyklą žadama atidaryti trečiąjį šių metų ketvirtį. Ji klientus aptarnaus Savanorių pr.

Planuojama, kad šiais metais UAB „Švaros broliai“ į tunelinių plovyklų plėtrą Vilniuje ir Kaune investuos apie 4,2 mln. eurų. Naujai atidarytose tunelinėse plovyklose bus sukurta iki 50 naujų darbo vietų.

Tikisi 10 000 klientų per mėnesį

Iki šiol Kaune veikė tik viena, pernai metų gegužę atidaryta, „Švaros brolių“ plovykla-savitarna. Pasak įmonės generalinio direktoriaus, per mėnesį joje apsilanko apie 6 000 klientų. Naujojoje tunelinėje plovykloje laukiama jų apie 10 000 per mėnesį. Kodėl pirmoji tunelinė plovykla atidaryta Kaune, o ne Vilniuje?

„Nes kauniečiai myli švarą. Atlikome tyrimą ir paaiškėjo, kad kauniečiai net 10 proc. dažniau plauna automobilius lyginant su vilniečiais – per mėnesį 1,5 karto. Pats mašiną plaunuosi bent kartą per savaitę“, – prisipažino N.Karklius.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Generalinis direktorius Nedas Karklius
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Generalinis direktorius Nedas Karklius

Planuojama, kad šiais metais UAB „Švaros broliai“ į tunelinių plovyklų plėtrą Vilniuje ir Kaune investuos apie 4,2 mln. eurų.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad 60 proc. rankinio plovimo plovykla besinaudojančių „Švaros brolių“ klientų sudaro verslo klientai.

„Populiariausi mėnesiai tarp klientų – balandis ir gegužė. Tuomet jų plovyklose apsilanko 30 proc. daugiau nei įprastai. Populiariausios dienos – pirmadienis ir penktadienis“, – atskleidė N.Karklius.

Pasak įmonės rinkodaros vadovo Gabrieliaus Česonio, kai šiandien taip lengva nusiplauti mašiną, gėda važinėti su ja purvina.

„Švaros broliai“ savo veiklą pradėjo prieš beveik 20 metų. Bendrovė valdo 14 švaros centrų ir plovyklų tinklą Vilniuje, Kaune ir Molėtuose: 7 švaros centrai, 6 bekontaktės savitarnos plovyklos ir 1 tunelinė automobilių plovykla Kaune.

Bendrovė rūpinasi daugiau nei 360 nekilnojamojo turto objektų švara Vilniuje. Paslaugų teikimą kasdien užtikrina daugiau nei pusė tūkstančio darbuotojų.

VIDEO: Kaip veikia pimoji Lietuvoje tunelinė automobilių plovykla?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius