-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė Anapilin norvegiškai: „Tesla“ pavertė greitu katafalku už 200 tūkst. eurų

Kol „Tesla“ vis žada, bet taip ir nepradeda komercinio transporto gamybos, auksarankiai perdarinėja šiuo metu rinkoje esančius modelius. Ir tai suprantama – situacija pasaulyje keičiasi, visuomenė pakilo į kovą su dyzeliu, tad elektrinis transportas geidžiamas visose srityse.
Karmoy Bilsenter pagamintas Tesla katafalkas
Karmoy Bilsenter pagamintas Tesla katafalkas / Karmoy Bilsenter nuotr.

Tad nenuostabu, kad neseniai vienoje iš Norvegijos automobilių pardavimų svetainių pasirodė elektrinis katafalkas, kurį sukūrė vietos įmonė Karmoy Bilsenter, rašo Trucker.

Ateljė save pristato kaip laidotuvėms skirto transporto gamybos lyderę. Dabar, panašu, kartelė buvo kilstelta į naujas aukštumas.

Imant nuo centrinių kėbulo statramsčių, automobilis visiškai perdarytas. Kėbulas buvo prailgintas 800 mm, sumontuotas naujas, gerokai aukštesnis stogas, o viduje, už priekinių sėdynių nugarėlių, buvo įtvirtinta pertvara. Galinėje dalyje atsirado ištraukiama platforma su fiksatoriais, padailinta metalu, brangia oda ir mediena bei turinti šviesos diodų apšvietimą.

VIDEO: Moderniausias katafalkas Lietuvoje: kuo jis išskirtinis?

Katafalko gamybai buvo panaudota „Tesla Model S 75D“, tad jis gali judėti ne tik švariai, bet ir labai greitai. Gamintojų teigimu, buvo išsaugotos visos pagrindinės elektromobilio konstrukcinės savybės, tad jam ir toliau galioja gamyklinė garantija. Išskirtinis transportas iki šiol yra nuvažiavęs tik 1000 km.

Tiesa, norintys savo įmonės parką papildyti šiuo gražuoliu, turės gerokai paploninti piniginę. Automobilis parduodamas už 1 999 000 Norvegijos kronų (apie 200 000 eurų). Nepaisant kainos, neoficialiai teigiama, kad įmonė sėkmingai pardavė jau tris tokius modelius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius