Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos milžinės „Geely“ ir „Baidu“ paskelbė planus kartu kurti elektromobilius

Kinijos automobilių gamintoja „Geely“ pranešė planuojanti kartu su kinų technologijų milžine „Baidu“ įkurti elektrinių automobilių gamybos įmonę, kad galėtų pasidalyti didėjančiomis technologijų plėtros sąnaudomis.
„Geely„ ir „Baidu“
„Geely„ ir „Baidu“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Geely Holding Group“, kuri valdo atskirus elektromobilių prekių ženklus, pirmadienį pranešė, jog bendra su „Baidu.com Inc.“ Įmonė sutelks dėmesį į pažangias ir prie interneto prijungtas transporto priemones.

Pranešime nebuvo pateikta išsamios informacijos apie investicijų dydį ar kada gali pasirodyti pirmieji bendrai sukurti automobiliai.

Viso pasaulio ir Kinijos automobilių gamintojos kuria partnerystes, siekdamos pasidalyti daugiamilijardines išlaidas, kurių reikalauja elektrinių transporto priemonių kūrimas Kinijoje, vyriausybei spaudžiant įvykdyti pardavimo kvotas.

Kinija yra didžiausia pasaulyje technologijų rinka, kuriai tenka apie pusė viso pasaulio pardavimų. Valdančioji komunistų partija išleido milijardus dolerių subsidijoms, siekdama pirmoji įsitvirtinti pramonėje. Iš gamintojų reikalaujama įvykdyti elektrinių transporto priemonių pardavimo kvotas, arba joms gresia baudos, kurios dar nėra paskelbtos.

Privataus kapitalo „Geely“, užsienyje geriausiai žinoma kaip Švedijos „Volvo Cars“ savininkė, yra viena didžiausių Kinijos nepriklausomų automobilių gamintojų.

Jos prekių ženklai apima elektrines transporto priemones „Geely“, „Lynk & Co.“, „Geometry“ ir „Polestar“.

„Geely“ yra didžiausia Malaizijos „Proton“ ir Didžiosios Britanijos „Lotus“ akcininkė.

Tuo tarpu bendrovė „Baidu“ valdo populiariausią Kinijos interneto paieškos variklį ir yra laikoma viena iš pirmaujančių pasaulyje automatizuoto vairavimo technologijų kūrėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius