Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiniško miniveno fiasko per „EuroNCAP“ saugumo testą

Pirmasis kinietiškas automobilis laikė „EuroNCAP“ saugumo testą. Atlaikė, bet toli gražu ne išlaikė.
„EuroNCAP“ testas – „Landwind CV9“
„EuroNCAP“ testas – „Landwind CV9“ / „EuroNCAP“ nuotr.
Temos: 1 „Euro NCAP“

„Lanwind CV9“ vidutinio dydžio minivenas po kelių standartinių procedūrų imituojančių avarijas, buvo įvertintas kukliomis dvejomis žvaigždutėmis.

Tai galime pavadinti progresu. Dar 2005 metais panašiame ADAC surengtame teste tos pačios „Landwind“ pagamintas X6 visureigis žvaigždučių nepelnė. Tuomet ekspertai nustatė, kad važiuojant 60 km/h greičiu ir pakliuvus į avariją, vairuotojas neturi jokių šansų išgyventi. Automobilyje sumontuotas oro pagalves ekspertai įvertino kaip bevertes.

„EuroNCAP“ ekspertas daktaras Michaelis van Ratingenas pažymėjo, kad progresas jaučiamas. „Pastebime, kad Kinijoje ir Indijoje pagaminti automobiliai saugumo srityje rodo progresą. Spėju, kad po penkių metų jie bus lygiaverčiai konkurentai kitiems rinkos žaidėjams“, – pridūrė daktaras Ratingenas.

Beje, tikrą staigmeną paskutiniuose bandymuose pateikė „Jaguar“. Jų prabangus sedanas XF surinko vos keturias žvaigždutes. Pagrindiniai jo konkurentai „Mercedes–Benz E“ ir BMW 5 anksčiau užsitikrino tvirtas penkias žvaigždutes.

„Testo rezultatai yra labai rimti. Mes pasinaudosime visais NCAP patarimais ir automobilį modifikuosime“, – suskubo nuraminti „Jaguar“ atstovas spaudai.

VIDEO: Euro NCAP | Landwind CV9 | 2010 | Crash test

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius