Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 22

Kodėl ant amerikietiškų automobilių veidrodėlių – rimtas perspėjimas?

Jei jūsų automobilis buvo pirktas Europoje, tikėtina, kad šoniniai jo veidrodėliai neturi jokių užrašų. Tiesą sakant, gali būti, kad jūs net neįsivaizduojate, kad gali būti kitaip. Tačiau pagal JAV galiojančias taisykles, ten parduotų naujų automobilių veidrodėliai turi būti pažymėti specialiu perspėjimu. Jį vairuotojai mato kasdien, todėl nieko keisto, kad jis pasiekė ir populiariosios kultūros kūrinius.
Objektai veidrodėlyje yra arčiau nei atrodo. (Andrey Zharkikh, Wikimedia(CC BY 2.0)
Objektai veidrodėlyje yra arčiau nei atrodo. (Andrey Zharkikh, Wikimedia(CC BY 2.0)

Automobiliams galinio vaizdo veidrodėliai vis dar yra būtini, nors kai kur juos jau keičia kameros. Susijusiose naujienose žemiau galite paskaityti apie paprastų veidrodėlių pranašumus prieš modernias kameras.

Veidrodėlių montavimą ant automobilių įprastai apibrėžia taisyklės. Pavyzdžiui, Japonijoje šoniniai veidrodėliai kadaise buvo montuojami ant automobilio sparnų priešais priekinį stiklą. O kartais tenka spręsti neįprasto dizaino keliamus iššūkius ir veidrodėlį išrasti iš naujo – štai pirmieji „Lamborghini Countach“ turėjo periskopą.

Pirmą kartą nuvykę į JAV ir įsėdę į išsinuomotą automobilį galite nustebti ant veidrodėlio perskaitę perspėjimą – Objects in mirror are closer than they appear (Veidrodėlyje matomi objektai yra arčiau nei atrodo). Nemažai teksto ant tokios mažos automobilio detalės. Kam jo reikia?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius