Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuo iš esmės skiriasi „Tesla Model S“ ir „Model 3“?

„Tesla“ dabar kaip niekad yra ant bangos. Naujai pasirodęs „Model 3“ yra vertinamas puikiai, jau ruošiami ir nauji modeliai, o artimiausi konkurentai tik trypčioja vietoj, kol „Tesla“ seka į „Apple“ istoriją panašios šlovės link. Visgi, ne visiems aišku, kuo „Model 3“ skiriasi nuo „Model S“. Ar pastarajam modeliui lemta išnykti dėl pasirodžiusio naujo sedano?
„Tesla“ gamykla Tilburge
„Tesla“ gamykla Tilburge / Lauryno Jokužio nuotr.

Pirmieji „Model S“ iš gamyklos išriedėjo dar 2012 metais, o štai „Model 3“ yra visai šviežias. Aišku, negalima nepastebėti to, kad naujasis modelis yra mažesnis ir pigesnis, sukurtas būti elektromobiliu masėms. Tačiau jei turite pinigų, kurį reikėtų rinktis? Kodėl ne visi amerikiečiai taip džiaugiasi žemomis „Model 3“ kainomis ir net svajoja, kad jos būtų kur kas aukštesnės? Keletą esminių parametrų galima palyginti štai tokioje lentelėje:

Model 3 Model S 75 Model 3 Premium Model S 100D
Kaina 35 000 $ 69 500 $ 44 000 $ 97 500 $
0-100km/h >5,6 s <5 s >5,1 s 2,5 s
Nuvažiuojamas atstumas 354 km 400 km 500 km 540 km
Laukimo periodas >1 metai 1-2 mėn. >1 metai 1-2 mėn.

„Model 3“ yra mažiau nei 30 cm trumpesnis, gale nėra galimybės įdėti dar porą papildomų sėdynių, kurias „Model S“ gali turėti, o salone rasite ne du, o tik vieną ekraną. „Model S“ savininkai turi galimybę nemokamai krautis savo automobilį „Tesla Supercharger“ įkrovimo stotelėse – „Model 3“ jose lankysis už tam tikrą pinigų sumą. Taigi, negalima sakyti, kad automobiliai yra visiškai vienodi, bet paskutinė lentelės eilutė buvo įterpta ne be reikalo.

Laukimas – pusantrų metų

Jei dabar užsisakysite „Model 3“, jo laukti gali tekti ir 18 mėnesių. Tuo tarpu greitesnį ir keletą prabangos privalumų turintį „Model S 75“ gausite jau po poros mėnesių. Jei neužtruksite prie papildomos įrangos pasirinkimo blankų, savo „Model S“ galite gauti ir per kelias dienas. Kaina, neskaitant valstybių dažnai suteikiamų nuolaidų ir kompensacijų, yra dvigubai didesnė, tačiau pats automobilis yra didesnis, patogesnis, greitesnis ir prabangesnis. Iš tikrųjų, didelė eilė prie „Model 3“ davė papildomą stimulą „Model S 75“ pardavimams.

Sunku apibūdinti tai, ką „Tesla“ kompanijai padarė „Model 3“ atėjimas. Tiek daug žmonių nori šio automobilio, kad ryžtasi jo laukti ištisus metus. Kartu tai reiškia, kad ir ateinantys nauji „Tesla“ modeliai bus automatiškai labai paklausūs, nes kompanija jau užsitarnavo itin ištikimų klientų ir gerbėjų ratą – panašiai, kaip kadaise padarė „Apple“. Net į rinką atėjus dideliems žaidėjams, tokiems kaip „Audi“ elektromobiliai, „Tesla“ išlaikys populiarumą. Ekspertai prabilo ir apie kitą potencialią problemą.

Kas jei „Tesla“ praneš apie naują modelį jums dar nesulaukus savo „Model 3“? Kai tiek daug planuojama artimiausioje ateityje, užsakymai gali persistumdyti labai greitai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius