-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Legendinis SUBARU modelis „360“ paskelbtas Japonijos automobilių pramonės paveldo objektu

Japonijos automobilių pramonės technologijos asociacija JSME kartu su leidiniu „MachineWeek“ SUBARU 360 išrinko automobilių pramonės palikimu.
SUBARU 360
SUBARU 360 / Partnerio nuotr.
Temos: 2 Modelis Subaru

Japonijos automobilių pramonės technologijos asociacija (JSME), nuo 2007 metų, kiekvienais metais išrenka produktus, turinčius didelės reikšmės Japonijos ekonomikai. Asociacijos tikslas – išsaugoti reikšmingus pramonės produktus ateities kartoms, paverčiant juos kultūros paveldo dalimi. Šiuo metu į sąrašą jau yra įtraukti 83 produktai. SUBARU 360 – pirmasis įmonės lengvasis automobilis – iš JSME pelnė ženklą „Paveldas nr.78“. Automobilis yra demonstruojamas gamyklos „Subaru Gunma“ lankytojų centre.

SUBARU 360 gamyba buvo pradėta 1958 m., ir tai buvo pirmasis serijinės gamybos gamyklos automobilis. Vos trijų metrų ilgio automobilis gavo „Boružėlės“ pravardę ir tuo metu buvo azijietiška „Volkswagen Beetle“ versija.

Nepaisant kompaktiškų gabaritų, 3 cilindrų variklį turintis SUBARU 360 buvo keturvietė transporto priemonė. Šie automobiliai tapo tokie populiarūs, kad juos imta eksportuoti į Jungtines Amerikos Valstijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius