Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasigrožėkite: Leipcige pradėtas gaminti naujasis „Porsche Macan“

Leipcige esančios automobilių gamyklos konvejeriu jau keliauja naujieji „Porsche Macan“. Revoliuciją pasaulyje sukėlusio sportinio visureigio išorė buvo subtiliai atnaujinta, interjere kai kurie elementai tapo naudojami dar patogiau, o komforto įrangos sąrašas papildytas naujomis eilutėmis.
„Porsche Macan“
„Porsche Macan“

„Macan“ yra labai sėkmingo automobilio sinonimas. 2011 metais jis parodė, kad revoliucija jau arti, o 2014 metais radikaliai pakeitė žmonių nuomonę apie visureigius. Ko gero, niekas iki tol nebuvo vairavęs taip gerai valdomo visureigio – tai yra puikus ir praktiškas kasdieninis automobilis, kuriuo galima drąsiai įveikti prastus kelius ir jausti didžiulį malonumą lenktynių trasoje“, – teigia Vilniaus „Porsche“ centro direktorė Rasa Klimavičiūtė.

Prekyba naujuoju „Macan“ Lietuvoje jau prasidėjusi, pirmuosius pirkėjus mūsų šalyje jis pasieks gruodžio mėnesį.

„Porsche Macan“
„Porsche Macan“

Padidinti gamybos pajėgumai

Pirmasis automobilis, nudažytas „Mamba Green Metallic“ spalva, iškeliauja klientui iš Kinijos. Ši šalis tapo didžiausia „Porsche“ rinka visame pasaulyje – vien „Macan“ visureigių nuo jų gamybos pradžios 2014 m. čia pristatyta daugiau nei 100 tūkst. Dėl šios priežasties naujojo „Macan“ pasaulinei premjerai šių metų liepos mėnesio pabaigoje buvo pasirinktas būtent Kinijos miestas – Šanchajus.

Visi „Macan“ automobiliai yra sukuriami Leipcige nuo A iki Z: pradedant kėbulo konstravimu, dažymu ir baigiant galutiniu surinkimu – ratų uždėjimu. Dalis gamyklos, siekiant didesnio efektyvumo, buvo pritaikyta specialiai „Macan“ – populiariausio „Porsche“ modelio – gamybai. Dėl augančios rinkos gamykla Leipcige buvo išplėsta, jos pajėgumai padidinti – nuo rugsėjo pradžios per vieną dieną nuo konvejerio nurieda 420 „Porsche Macan“ automobilių.

JAV rinkos tyrimų instituto „J. D. Power“ atliekame kokybės tyrime „Macan“ pastaraisiais metais keliskart užėmė aukščiausią poziciją. Kuriant atnaujintą modelį didžiausias iššūkis inžinieriams buvo patobulinti jį taip, kad visureigis neprarastų nei vienos daugybę apdovanojimų susirinkusio ankstesniojo „Macan“ savybės.

Sportiškesnis ir modernesnis

„Macan“ išorė buvo subtiliai atnaujinta, nekeičiant modelio aptakumo ir bendros stilistikos. Ant bagažinės dangčio sumontuota išskirtinė „Porsche“ trimatė LED juosta, sujungianti kraštuose esančius žibintus, o priekiniuose yra po 4 dienos šviesos LED žibintus. Tokia stilistika jau matyta kituose pastaraisiais metais pasirodžiusiuose „Porsche“ automobiliuose.

„Porsche Macan“
„Porsche Macan“

Kur kas daugiau pokyčių yra komforto bei techninėse automobilio srityse, papildyta ir standartinė jo įranga. Įvairūs technologiniai pokyčiai leidžia „Macan“ išlikti sportiškumo flagmanu visame kompaktinių visureigių segmente.

Jau standartinėje naujojo „Macan“ įrangoje bus puikiai kelią apšviečiantys šviesos diodų (LED) žibintai. Interjere atnaujinta centrinė konsolė – kiek pakeista ortakių forma bei pozicijos, o viduryje įmontuotas 10,9 colio skersmens lietimui jautrus ekranas. Multimedija papildyta naująja „Porsche Communication Management“ (PCM) sistema, kuri yra didelis technologinis žingsnis į priekį. Joje įmontuota inovatyvi įvairių automobilių funkcijų valdymo balsu sistema bei realiu laiku atnaujinama navigacinė įranga.

Visi į automobilį atsisėdę žmonės pastebės ir kitą pokytį – vairą. Jis dabar dar sportiškesnis, patogesnis ir primena naudojamą 911 modelyje.

Papildyta ir automobilio komforto įranga. Joje atsirado salono orą gaivinantis jonizatorius, šiaurės šalyse vertinamas šildomas priekinis stiklas bei vairavimo asistentas, leidžiantis atsipalaiduoti pakliuvus į eismo spūstį važiuojant iki 60 km/val. greičiu.

„Porsche“ atstovas Lietuvoje „Prime Auto“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus Group“, kuri vykdo veiklą automobilių prekybos ir techninio aptarnavimo, nekilnojamojo turto vystymo, automobilių aikštelių valdymo ir energetikos srityse. Įmonių grupei iš viso priklauso 20 įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius