Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje parduodamas pirmasis Baltijos šalyse „Fisker Karma“

Vienas galingiausių serijinių hibridinių automobilių visame pasaulyje – jau ir Lietuvoje. Bendrovė „Aeropolis“ šiuo metu pardavinėja „Fisker Karma“ – 402 AG ir 1300 Nm išvystantį prabangų sedaną, kurio galinius ratus suka benzininis ir elektrinis varikliai.
„Fisker Karma“ Lietuvoje
„Fisker Karma“ Lietuvoje / Kadras iš Autoplius.lt

Šis hibridas išskirtinis ne tik dėl išvystomos galios. Jo kaina ne mažiau įspūdinga – Autoplius.lt patalpintas „Fisker Karma“ kainuoja 362 tūkst. Lt. Pridėjus Lietuvoje taikomą 21 proc. Pridėtinės vertės mokestį (PVM), gauname 439 tūkst. Lt. Tai – kaina, verta „Lexus LS“ ir kitų prabangių sedanų. Arba 1700 vidutinių šildymo sąskaitų.

Hibridas, kurio veikimo principas panašus į „Chevrolet Volt“, iš esmės yra varomas tik elektrinių variklių. Benzininis 2 l agregatas su turbina tik krauna baterijas. Važiuojant tokiu iš pirmo žvilgsnio komplikuotu režimu, didžiulis 2400 kg sveriantis sedanas vidutiniškai vartoja tik 4,5 l benzino šimtui kilometrų. Neragaudamas nei lašo degalų, „Fisker Karma“ gali nuriedėti 51 km.

Kadras ia Autoplius.lt/Fisker Karma Lietuvoje
Kadras iš Autoplius.lt/„Fisker Karma“ Lietuvoje

Nepaisant reto užsukimo į degalinę, „Karma“ nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėja per 6,3 s, o jo maksimalus greitis – 201 km/h. Tai – 2,4 tonos sveriantis sedanas. Panašius duomenis turintys dideli vokiški sedanai paprastai turi bent trigubai didesnį apetitą benzinui.

Tokio automobilio aptarnavimas taip pat nėra paprasta užduotis. Kaip teigė „Fisker Karma“ pardavėjo „Aeropolis“ atstovas Albinas, paprastą remontą galima atlikti ir Lietuvoje, bet kuriame servise, turinčiame atitinkamą įrangą. Pavyzdžiui, stabdžių kaladėles pakeisti būtų galima tame pačiame „Aeropolyje“. Tačiau jeigu sugestų ne eksploatacinė, o garantiją turinti detalė, automobilį gali tekti siųsti į Danija ar Vokietija – šiose šalyse yra „Fisker“ atstovai.

„Fisker Karma“ automobilis pirmąkart parodytas buvo 2008-ųjų Detroito automobilių parodoje. Tai – pirmasis nuo 2007-ųjų istoriją skaičiuojančio „Fisker“ automobilis.

Pastaruoju metu kompanija yra draskoma finansinių nesklandumų - 2013-ieji „Fisker“ prasidėjo skandalingai. Pirmojoje kovo pusėje kompanijos vairą paliko iki tol vadovo pareigas ėjęs Henrikas Fiskeris, o atleidę 75 procentus darbuotojų valdybos nariai turės reikalų su JAV teisėsauga, mat jų veiksmai buvo neteisėti. Pasaulyje kalbama netgi apie kompanijos bankrotą.

Na, ir pabaigai – dar įdomesnė naujiena. Šis automobilis – jau parduotas. Praėjus vos kelioms savaitėms po skelbimo patalpinimo Autoplius.lt portale, išskirtinis „Fisker Karma“ iškeliaus į gatves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius