-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Lietuvos komerciniu automobiliu 2016“ pripažintas didysis „Iveco Daily“

„Litexpo“ rūmuose vykstančių „Transbaltica“, „Mechanika“ ir „Balttechnika“ parodų metu buvo paskelbtas geriausias Lietuvos komercinis automobilis. Daugiausiai vertinimo komisijos pagyrų už talpumą, gerą kainos ir kokybės santykį bei aukštą išliekamąją vertę nusipelnė „Iveco Daily“.

Geriausiu mažuoju komerciniu automobiliu buvo pripažintas „Peugeot Expert“, pats paskutinysis atvykęs į konkursą ir pagirtas už išvaizdą bei nestandartinius sprendimus.

Geriausiu pikapu ir Publikos komerciniu automobiliu buvo pripažintas „Nissan NP300 Navara“. Jis gavo pagyrų už ilgą garantiją, puikią išvaizdą bei universalumą, prilygstantį lengvajam automobiliui.

Egidijaus Babelio nuotr./„Lietuvos komercinio automobilio 2016“ konkurso dalyvių bandymai
Egidijaus Babelio nuotr./„Lietuvos komercinio automobilio 2016“ konkurso dalyvių bandymai

Didžiųjų komercinių automobilių kategorijoje nugalėjo ir antrą prizą nuskynė „Iveco Daily“. Tai – talpiausias tarp visų konkurse dalyvavusių automobilių.

„Komerciniai automobiliai negaminami taip dažnai, kaip lengvieji. Jie nėra kuriami dėl grožio, o tik dėl racionalumo. Jie paprastai būna skirti pinigams uždirbti“, – sakė konkurso organizatorius ir vienas iš komisijos narių Valdas Valiukevičius.

Jis pažymėjo, kad šįkart visi konkurso dalyviai buvo išbandyti kelyje. Kiekvienas komercinis automobilis buvo ne tik detaliai išnagrinėtas vertinant techninių duomenų lenteles, bet ir išbandant realiomis važiavimo sąlygomis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Lietuvos komercinis automobilis 2016“ rinkimai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Lietuvos komercinis automobilis 2016“ rinkimai

„Šito kalibro automobiliai labai sparčiai artėja prie lengvųjų. Tai, ką mes vadiname važiavimo malonumu, jau yra panašios sąvokos abiejų tipų automobiliuose. Labai jaukiai jaučiausi vairuodamas daugelį komercinių transporto priemonių“, – teigė vertinimo komisijos narys,

Dėl geriausiojo „Lietuvos komercinio automobilio 2016“ karūnos ir kitų šio konkurso nominacijų šiemet varžėsi dešimt automobilių: „Citroen Berlingo“, „Fiat Ducato“, „Iveco Daily“, „Mitsubishi L200“, „Nissan Navara“, „Opel Vivaro“, „Peugeot Boxer L4 PTDC“, „Peugeot Boxer L4 H2FT“, „Peugeot Expert“ ir „Peugeot New Partner“ automobiliai.

Geriausią komercinį automobilį rinko komisija, sudaryta iš transporto temomis rašančių žurnalistų bei transporto įmonių vadovų: Renaldas Gabartas (portalas Cargonews.lt), Laimonas Micevičius, AB „Lietuvos paštas“ Express operacijų vadovas, vairuotojas Martynas Pašluosta, Antanas Šimelis, Lietuvos logistikos asociacijos prezidentas, UAB „Ad Rem Transport“ direktorius, Valdas Valiukevičius (žurnalo „Keturi ratai“ vyriausiasis redaktorius) ir Valdas Juozas Vilūnas (LRT laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ vedėjas).

„Lietuvos komercinio automobilio“ konkursas vyksta kas dvejus metus. Pirmojo konkurso metu, 2014-aisiais, absoliučiu nugalėtoju buvo pripažintas „Ford Transit Van“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius