Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mazda CX-5“ JAV išrinktas saugiausiu

Kovo 23 d. Lietuvos rinkoje balandį pasirodysiantis kompaktiškas SUV visureigis „Mazda CX-5“ nustebino JAV Kelių saugumo instituto IIHS specialistus. CX-5 paskelbtas „saugiausiu pasirinkimu“, o visuose keturiuose avarijos imitavimo bandymuose automobilis gavo aukščiausią įmanomą pažymį. IIHS yra autoritetingiausia Amerikoje automobilių saugumo vertinimo institucija.
„Mazda CX-5“
„Mazda CX-5“ / Gamintojo nuotr.

„Mazda CX-5“ puikiai išlaikė susidūrimo, šoninio smūgio, smūgio į automobilio galą ir stogo saugumo automobiliui apvirtus egzaminus.

„CX-5 yra pirmasis bendrovės automobilis, kuriame pritaikytos visos šiuo metu turimos SKYACTIV technologijos, todėl automobilis išsiskiria ne tik taupiu ir stabiliu važiavimu, bet ir saugumu. IIHS įvertinimas patvirtina, kad klientams yra pateikiama tai, ko jiems labiausiai reikia – degalus taupantys varikliai, dinamiškumas, tikslus valdymas ir, svarbiausia, saugumas“, - kalbėjo „Mazda“ Šiaurės Amerikos padalinio vadovas Jimas O‘Sullivanas.

SKYACTIV technologijos pritaikytos ir CX-5 kėbului, ir važiuoklei, todėl šie automobilio komponentai yra lengvesni ir tvirtesni nei įprasta. Automobilio kėbule yra 61 proc. aukšto atsparumo plieno, o kai kurios jo dalys pagamintos iš unikalaus itin atsparaus plieno. Lengvesnė ir tvirtesnė konstrukcija  visureigio valdymą daro lengvu ir itin tiksliu.

„Mazda CX-5“ standartinėje versijoje montuojamos šešios saugos pagalvės, stabdžių antiblokavimo sistema ABS, stabilumo kontrolės sistema DSC, traukos kontrolės sistema TCS, susilankstantis stabdžių pedalas, oro slėgio padangose kontrolės sistema ir kiti pasyvų saugumą didinantys priedai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius