-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Mercedes-Benz AMG“ divizijos vadovas: „Atmosferinių variklių era – jau praeityje“

Variklių mažėjimo tendencijos bei griežtėjantys taršos reikalavimai „Mercedes-Benz AMG“ diviziją verčia pamiršti didelius vidaus degimo variklius.
„Mercedes-Benz SLS AMG Black Series“ variklis
„Mercedes-Benz SLS AMG Black Series“ variklis / „Mercedes-Benz“ nuotr.

Dideli, galingi ir grėsmingai riaumojantys varikliai buvo AMG padalinio vizitinė kortelė. AMG modelių su V8 varikliais duslintuvų tonas neretai primena Pirmojo Pasaulinio Karo naikintuvų garsus. Tam pritartų ir pats „Top Gear“ laidos veidas Jeremy Clarksonas.

Tačiau naujausieji A, CLA klasės AMG modeliai su 2,0 litrų, keturių cilindrų „turbininiais“ varikliais tam tikra prasme yra nepilnaverčiai AMG divizijos nariai. Jie nepasižymi anksčiau aprašytomis savybėmis. Ir dėl to negalima kaltinti gamintojo – jis privalo suspėti į vėluojančių nelaukiantį technologijų traukinį. „Mercedes-Benz“ šiuo atveju privalo būti punktualus gamintojas, nes griežtėjant reikalavimams jiems bus taikomos finansiškai labai nenaudingos sankcijos.

„Variklių mažėjimo tendencijos liečia ne tik mus. Tai liečia visą automobilių pramonę“, – teigia AMG divizijos vadovas Tobiasas Moersas. „Aš dievinu didelės kubatūros atmosferinius variklius. Kalbant apie reakciją į akceleratoriaus paspaudimą, tokio tipo motorai buvo etaloniniai.“

Tačiau specialistas pridūrė, kad po metų metus trukusių tyrimo bei tobulinimo darbų mažesni varikliai su priverstinio oro pripūtimo sistemomis net ir pagal reakcijos laiką yra pranašesni už didelius V8 motorus.

„Atmosferinių variklių era pasibaigė. Privalome susirinkti visą įgytą patirtį su priverstinio oro pripūtimo sistemomis ir judėti pirmyn. Didesnis naudingumo koeficientas, mažesnės degalų sąnaudos ir geresni galios parametrai yra tai, ko mes turime siekti ateityje“, – sakė Tobiasas Moersas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius