-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Mercedes-Benz“ B klasės „Electric Drive“ elektromobilio tarša mažesnė 64-iais proc.

„Mercedes-Benz“ B klasės elektromobilio suminė pagaminimo, naudojimo ir perdirbimo CO2 tarša net 64-iais sumažinta lyginant su identišku „B 180“ modeliu, varomu benzininiu varikliu.
„Mercedes-Benz“ B klasės elektromobilis
„Mercedes-Benz“ B klasės elektromobilis / „Mercedes“ nuotr.

Šis ekologiškas automobilis išlaiko aukštą dinamiškumą ir išvysto 132 kW (179 AG) galią. „Mercedes-Benz“ B klasės „Electric Drive“ įvertintas „TUV Süd“ aplinkosaugos sertifikatu (ISO 14062 standartas).

„Faktas, kad mes galime integruoti elektrinį variklį ir baterijas į įprastą B klasės automobilį, reiškia ne tik tai, kad galime turėti Electric Drive liniją su kitais B klasės modeliais, bet kur kas svarbiau, kad mūsų klientams renkantis automobilį nereikės daryti jokių kompromisų erdvumui, saugumui ir komfortui“, – teigia koncerno „Daimler AG“ Aplinkos apsaugos vadovas prof. dr. Herbertas Kohleris. Jo teigimu, „Mercedes-Benz“ B klasės „Electric Drive“ modelis yra labai svarbus žingsnis pakeliui į nulinės taršos automobilius.

Buvo atlikti išsamūs skaičiavimai, kuriais siekiama nustatyti, kiek į aplinką yra išskiriama anglies dioksido per visą B klasės „Electric Drive“ automobilio gyvavimo laiką. Į CO2 emisijos skaičiavimą įtraukiamas automobilio pagaminimas, naudojimo intervalas didesnis negu 160 tūkst. kilometrų ir automobilio perdirbimas. Nustatyta, kad šio modelio gyvavimo ciklo metu CO2 tarša yra mažesnė 24 procentais, skaičiuojant naudojamą elektrą, arba 64 procentais, skaičiuojant naudojamą hidroenergiją, lyginant su „B 180“ modeliu.

Šiuos skaičius padeda pasiekti ypatingai efektyvus elektrinis variklis ir išmani energijos valdymo sistema, kurios vienas pagrindinių privalumų regeneracinė stabdžių sistema. Ši sistema automobilio stabdymo metu išskiriama energija įkraunama į bateriją ir tai leidžia dar gerokai prailginti nuvažiuojamus atstumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius