Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Metų automobilio 2016“ konkurso dalyviams – žiemos išbandymai

Trečiadienį Druskininkuose prasidėjusioje konkurso „Metų automobilis 2016“ bandymų sesijoje vertinimo komisija su nekantrumu laukia žiemos testo. Tačiau vertintojai yra ramūs – testas įvyks, jei žiema ir neateis.
„Snow Arena“
„Snow Arena“ / Algimanto Brazaičio nuotr.

Penktadienio rytą visi SUV tipo automobiliai bus bandomi Druskininkų Sniego arenoje – ten kur kasdien treniruojasi slidininkai.

Šiuos konkurso „Metų automobilis 2016“ specifinius bandymus penktadienį, lapkričio 20 d., nuo 8.30 iki 11 val. galės stebėti ne tik renginio organizatoriai ar arenos svečiai, bet ir visi, įsijungę „Snow Arenos“ kamerą.

„Tai bus gera proga įsitikinti, kaip sniego ir ledo take visureigį „laiko“ konkurso padangos „Continental“ ir ar su jomis žiemos kelyje galima jaustis tikrai saugiai“, – laukdamas bandymų sesijos sniego arenoje kalbėjo vertinimo komisijos narys, TV laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ vedėjas Valdas Juozas Vilūnas.  

Algimanto Brazaičio nuotr./„Snow Arena“
Algimanto Brazaičio nuotr./„Snow Arena“

Jo nuomone, pastaraisiais metais vis labiau pastebima tendencija, kurią iš dalies atspindi ir „Metų automobilio 2016“ konkursas, jog mažėja tikrų visureigių, ar bent jau automobilių, kuriuos galime vadinti bekelės valdovais.

Priežasčių toli ieškoti netenka – gamintojai į rinką išleidžia vis daugiau noriai pirkėjų graibstomų padidinto pravažumo automobilių, kurių tik nedidelę dalį galima priskirti prie tikrų visureigių. Tačiau nauji SUV tipo automobiliai tampa vis populiaresni ir sudaro apie trečdalį rinkos. 

Algimanto Brazaičio nuotr./„Snow Arena“
Algimanto Brazaičio nuotr./„Snow Arena“

„Metų automobilio 2016” konkurse beveik pusė mašinų yra varomos visais keturiais ratais. Tad jos ir „lips“ į Druskininkų sniego kalną. 

Visus automobilius į kalną vairuos du itin patyrę komisijos nariai Ramūnas Fetingis ir Vitoldas Milius. 

Pasibaigus testui, savo įspūdžiais jie pasidalins su kitais komisijos nariais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius