-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Mitsubishi“ žinomą „Eclipse“ pavadinimą suteikė visureigiui

Laukdami oficialaus naujo „Mitsubishi“ SUV šeimos nario pristatymo, automobilių pasaulio tinklaraštininkai, ilgėdamiesi „amerikietiška svajone“ praminto sportinio kupė „Eclipse“, naują „Mitsubishi Motors Corporation“ visureigį krikštijo būtent šiuo vardu. Ir jie buvo teisūs, naujoko vardas – „Eclipse Cross“.
Ženevoje – naujojo „Mitsubishi Eclipse Cross“ premjera
Ženevoje – naujojo „Mitsubishi Eclipse Cross“ premjera / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

MMC krosoverių šeimoje „Mitsubishi Eclipse Cross“ atsistos šalia ASX, „Outlander“ ir „Outlander PHEV“. Naujoko misija – atnaujinti „Mitsubishi“ prekės ženklo įvaizdį Europos rinkoje.

Pirmieji „Eclipse Cross“ automobiliai bus pradėti pardavinėti Europos rinkoje šių metų ketvirtą ketvirtį, kitąmet – Japonijoje, Šiaurės Amerikoje, Australijoje ir kituose regionuose.

„Cross“, kaip ir dera sportiniam visureigiui, bus visų varančiųjų ratų, o jo širdimi taps visiškai naujas 1,5 litrų darbinio tūrio tiesioginio įpurškimo turbo benzininis variklis su mechanine arba CVT tipo transmisija. Naujame SUV bus montuojamas ir atnaujintas 2,2 litro darbinio tūrio dyzelinis variklis su automatine transmisija. Priklausomai nuo rinkos, 1,5 l darbinio tūrio variklis bus galimas ir su šešių laipsnių mechanine pavarų dėže.

„Mitsubishi“ turi tris vairavimo režimus: normalioms kelio sąlygoms – „Auto“, apsnigtam keliui – „Snow“, o sudėtingo reljefo kelionei – „Gravel“. Priklausomai nuo rinkų, „Eclipse Cross“ bus prieinamas ir su dviejų (priekinių) varomų ratų pavara.

Automobilis aprūpintas ir naujausiomis saugumo sistemomis: susidūrimo prevencijos sistema, automatiškai stabdanti automobilį, siekiant išvengti smūgio ar jį sušvelninti; eismo juostos laikymosi sistema; aklųjų zonų išvengimo sistema, pranešanti, kad artėja automobilis, ir padedanti važiuojant atbuline eiga; prisitaikanti greičio kontrolė; išmanioji saugumo sistema, valdanti variklio bei akceleratoriaus darbą, jei vairuotojas elgiasi nesaugiai; prisitaikantys žibintai, neakinantys priešais atvažiuojančių vairuotojų; 360 laipsnių panorama su penkiomis vaizdo kameromis padeda ne tik kelyje, bet ir statant automobilį; elektroninis stovėjimo stabdys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius