Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naudotas „BMW X3“: ko vertas šis prabangių kompaktiškų miesto visureigių pradininkas

Pirmos kartos BMW X3 debiutavo 2003 metais. Šis automobilis buvo kompaktiškų prabangių miesto visureigių segmento pradininkas, nors šiandien X3 konkuruoja su „Mercedes-Benz GLK“, „Audi A5“, „Lexus NX“ bei „Volvo XC60“ visureigiais. Tačiau prieš 15 metų nebuvo nė vieno iš šių modelių ir tokio tipo automobilių privalumus vairuotojams pristatė X3, rašoma pranešime.
BMW X3 (2010 m.).
BMW X3 (2003-2010 m.). / Autoplius.lt nuotr.

2003-2010 metais Vokietijos Bavarijos regione gaminti „BMW X3“ pirkėjus greitai suviliojo aukštesne sėdėjimo pozicija, geromis praktiškumo savybėmis bei didesne prošvaisa. Ir nors šis modelis iš šono iš tiesų primena visureigį, jis nėra gerai subalansuotas bekelei. Ir tokį įspūdį galima susidaryti net nepradėjus važiuoti šiuo automobiliu.

Tačiau išriedėjus į kelius, net asfaltuotame ruože automobilio pakaba sunkiai sugeria visus nelygumus. Susidaro įspūdis, jog tai – tik lygiems miesto keliams skirtas automobilis. Tam antrina ir tikslus jo valdymas bei dažnu atveju sutinkamos vidutinio arba žemo profilio padangos.

BMW markės automobiliams būdingas tikslus ir sportiškas valdymas. Staigiau pasukus vairą aukštokas kėbulas tik truputį svyruoja į šonus, o vairo ratas puikiai komunikuoja apie priekinių ratų sukibimą. Posūkiuose X3 elgesys nustebins tikrą vairuotoją ir jo veide nupieš šypseną.

Pirmos kartos „BMW X3“ turi talpią bagažinę, į kurią nesunku įdėti ir didelius bei sunkius krovinius. Bagažinės slenkstis žemas, o sulanksčius galines sėdynes gaunamos beveik lygios grindys. Automobilio salonas nėra labai erdvus, tačiau tiek priekyje, tiek gale sėdintys keleiviai nesijaus kamuojami klaustrofobijos. Patogios ir plačiai reguliuojamos sėdynės padeda susikurti jaukią sėdėjimo poziciją.

X3 turi plačią benzininių bei dyzelinių variklių gamą, kurioje yra keletas labai galingų agregatų. Dinamikos mėgėjams šis šeimos automobilis gali būti puikiu kompromisu. Negana to, šie visureigiai pirkėjus vilioja dėl stiprios išliekamosios vertės bei geidžiamumo. X3 bus nesunku parduoti po kelių metų eksploatacijos, o negana to, pavyks susigrąžinti ir nemažą pinigų sumą.

Su BMW X3 vokiečiai labai tiksliai pataikė į nišinį segmentą. Jeigu prieš 15 metų retas vairuotojas svajojo apie tokį automobilį, šie laikai automobilių pramonėje be kompaktiškų „Premium“ klasės visureigių neįsivaizduojami. Kompaktiškų miesto visureigių klasė yra viena konkurencingiausių.

Portale Autoplius.lt parduodama apie pusantro šimto pirmos kartos BMW X3. Jų skelbimus galite peržiūrėti paspaudę ant šios nuorodos.

2003-2010 metų „BMW X3“ privalumai:

• Patikimas, kokybiškai surinktas automobilis
• Tikslus valdymas
• Galingų variklių gama
• Patogus salonas, talpi bagažinė.

Automobilio trūkumai:

• Važiuoklė dažnam vairuotojui gali pasirodyti per kieta
• Salone galėtų būti daugiau daiktadėžių
• Interjere per daug pigaus plastiko detalių.

Svarbu:

• Nebrangi eksploatacija
• Gera išliekamoji vertė
• Didelis automobilio geidžiamumas.

Autoplius.lt naudoto automobilio apžvalga: 2003-2010 „BMW X3“:

VIDEO: BMW X3 E83 (2003-2010) - Autoplius.lt automobilių apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius