-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujajame „Audi A3“ panaudota daugiau kaip 100 plastiko butelių

Mados industrija iš plastikinių butelių gamina juvelyrinius dirbinius, drabužius ir kitus gaminius. Taip pat vis daugiau baldų yra pagaminama iš tokių antrinių žaliavų kaip makulatūra, plastiko buteliai ar skiedros. O nuo šiol „Audi“ pirmą kartą naujame „A3“ siūlo sėdynes, kurių apmušalai pagaminti iš perdirbtų medžiagų.

Tvarumas yra kertinis „Audi“ korporatyvinės strategijos ramstis. Tai apima tiek technologijas, tiek ir gamybos metodus – vadovaujantis šia strategija pirmą kartą naujo ketvirtos kartos „Audi A3“ gamyboje buvo panaudoti iš antrinių žaliavų pagaminti sėdynių apmušalai. Net 89 rpc. jų gamybai naudoto audinio yra iš perdirbtų plastikinių butelių, kurie kruopštaus proceso metu buvo paversti verpalais. Iš jų pagamintas audinys pasižymi tokia pačia aukšta išvaizdos ir savybių kokybe kaip ir tradiciniai medžiaginiai apmušalai.

Seną paverčiant nauju

Butelis pradingsta taros surinkimo aparate, o jį grąžinęs pirkėjas atgauna užstatą. Tačiau kas vyksta toliau? Kai surinkta tara pristatoma į perdirbimo gamyklas, ji rūšiuojama pagal spalvas, dydį ir kokybę. Tada smulkintuvai butelius sutrina į mažus gabalėlius, kurie yra išplaunami, išdžiovinami ir išlydomi. Iš šios masės purkštukai suformuoja vientisas plastiko gijas. Joms išdžiūvus, mašina jas susmulkina į mažus gabalėlius. Taip gaunamos granulės, iš kurių spaudžiamos gijos vyniojamos ant ričių ir naudojamos audinių gamybai.

Viename „A3“ – daugiau kaip 100 plastiko butelių

Vienos sėdėjimo sistemos apmušalams yra panaudojama iki 45 vienetų 1,5 litro talpos plastiko butelių. Be to, dar 62 plastiko buteliai perdirbami naujo „Audi A3“ grindų uždangalui. Taip pat ir kitiems salono elementams, tokiems kaip izoliacinės medžiagos ir sandarikliai, bagažinės šonų apdaila, bagažinės dugnui ir kilimėliams yra naudojamos antrinės žaliavos. Tad tikslas aiškus – artėjančiais metais perdirbamų medžiagų dalis „Audi“ gamoje sparčiai didės, o Premium markės gamintojas ir toliau savo pirkėjams siūlys jiems įprastus aukščiausios kokybės gaminius.

Vaizdo medžiagą apie tai kaip iš plastikinių butelių gaminamas audinys, galima peržiūrėti „Audi Media TV“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius