Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naujas pasiūlymas: vairuotojus nori priversti susimokėti už stovėjimą spūstyje

Amerikiečių ir vokiečių specialistai pasiūlė įvesti dinaminį mokestį, kuris bus skaičiuojamas realiuoju laiku. Ekspertų teigimu, mokestis turėtų būti mokamas už tai, kiek laiko ir kur vairuotojas praleido kelyje. Teigiama, kad taip pavyks sumažinti spūstis ir apsaugoti mus supančią gamtą nuo taršos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tyrimo autorių teigimu, praėjusiais metais JAV, Vokietija ir Didžioji Britanija dėl spūsčių patyrė nuostolių už 461 mlrd. JAV dolerių. Įvertinę tai, mokslininkai pasiūlė kovoti su spūstimis ne tiesiant naujus kelius ar taikant modernias sistemas, o įvedant ypatingus mokesčius, rašo trucker.lt

Jei tiksliau, siūloma pradėti taikyti specialų dinaminį modelį – „kelių kainos skaičiavimas“. Autorių teigimu, tam nereiks jokios papildomos įrangos. Sėkmingai bus galima naudoti dabar turimas navigacines sistemas. Viskas, ko reikia – išmokti realiuoju laiku skaičiuoti, kiek, priklausomai nuo kelio apkrovos, kainuoja judėjimas juo.

Ekspertų teigimu, tokia sistema leis padidinti kelių pralaidumą ir kontroliuoti automobilių srautus, o sutaupytas lėšas bus galima skirti kelių remontui, taip pat degalų ir kitų sričių mokesčiams mažinti.

Idėja gal ir įdomi, tik norėtųsi žinoti, kiek dėl to brangs pervežimai, nes prisiminus Vokietijos autobanus, tikėtis, kad ten nebeliks spūsčių, naivu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius