Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis „Subaru Outback“ gavo „EuroNCAP“ saugumo įvertinimą

Naujasis „Subaru Outback“ pasiekė puikių rezultatų 2021 m. „EuroNCAP“ saugumo bandymuose, rašoma pranešime.
Naujasis „Subaru Outback“ gavo „EuroNCAP“ saugumo įvertinimą
Naujasis „Subaru Outback“ gavo „EuroNCAP“ saugumo įvertinimą / Subaru nuotr.

2021 m. Europos naujų automobilių saugumo vertinimo programos testais išbandytas naujasis „Subaru Outback“ pelnė maksimalų penkių žvaigždučių bendrą įvertinimą, surinkęs itin aukštą bendrą taškų vidurkį.

„Outback“ pasiekė aukščiausią visų laikų „Subaru“ automobilių rezultatą pagalbinių saugumo sistemų ir pažeidžiamų eismo dalyvių kategorijose. Tai kartu yra ir aukščiausias įvertinimas tarp visų automobilių klasių atliekant taikomus naujausius saugumo bandymus. Jis puikiai pasirodė ir vertinant vaikų apsaugą, surinkęs didžiausią taškų skaičių didelių šeimyninių automobilių klasėje.

Subaru nuotr./Naujasis „Subaru Outback“ gavo „EuroNCAP“ saugumo įvertinimą
Subaru nuotr./Naujasis „Subaru Outback“ gavo „EuroNCAP“ saugumo įvertinimą

Naujajame „Outback“ komplektuojama naujausios kartos pagalbinė vairavimo technologija „EyeSight“ – „Subaru“ susidūrimų padedanti išvengti sistema su stereoskopine kamera, kurios matymo kampas dabar yra beveik dvigubai didesnis.

„Outback“ saugos įrangos komplektą sudaro šios saugos funkcijos: pažangi adaptyvioji pastovaus greičio palaikymo sistema su išlaikymo eismo juostos centre funkcija, avarinė eismo juostos kontrolės sistema, greičio ženklų atpažinimo sistema su išmaniuoju greičio ribotuvu, įspėjimo apie nukrypimą iš eismo juostos sistema su vairo vibravimo funkcija, prevencinė išvažiavimo iš eismo juostos sistema (galinti atpažinti ir žolę ar kelkraštį), stabdymo prieš susidūrimą sistema, papildyta pagalbine susidūrimų išvengimo sankryžoje funkcija, automatinio stabdymo važiuojant atbuline eiga, transporto priemonių aptikimo gale bei priminimo apie galines sėdynes sistemos ir kelių vaizdų monitoriai, kurie užtikrina saugesnį vairavimą sumažindami automobilio akląsias zonas.

„Outback“ taip pat įrengta „Subaru“ vairuotojo stebėjimo sistema – „Subaru“ veido atpažinimo technologija, kuri įspėja vairuotoją, kai aptinkami jo nuovargio ar išsiblaškymo požymiai vairuojant.

Šie 2021 m. „EuroNCAP“ saugumo bandymų rezultatai patvirtina „Subaru“, kaip aukščiausią saugumo lygį užtikrinančių automobilių gamintojos, reputaciją.

Suprasti akimirksniu

  • Naujausia pagalbinė vairavimo sistema „Eyesight“ surinko 95 proc. taškų vertinant pagalbinių saugumo sistemų efektyvumą.
  • „Outback“ surinko 84 proc. taškų pažeidžiamų eismo dalyvių apsaugos kategorijoje. Tai aukščiausias užfiksuotas įvertinimas tarp visų automobilių klasių ir geriausias per visą istoriją „Subaru“ automobilio pasiektas rezultatas.
  • Vaikų apsaugos srityje „Outback“ surinko 89 proc. taškų. Tai aukščiausias rezultatas didelių šeimyninių automobilių klasėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius