-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujasis „Volvo V60 Cross Country“: šeimyninis švediškas universalas pasiruošęs bekelei

Šiandien „Premium“ segmento automobilių gamintojas „Volvo Cars“ pristatė vidutinio dydžio „Volvo V60“ universalo versiją „Cross Country“. Tvirtas, tiek miesto gatvėms, tiek bekelei sukurtas automobilis yra naujausias itin sparčiai besiplečiančios švediškų „Volvo“ mašinų šeimos modelis, rašoma pranešime.
Naujasis „Volvo V60 Cross Country“
Naujasis „Volvo V60 Cross Country“ / Volvo nuotr.

Kaip ir jam giminingas „V60“, šiemet pristatytas Švedijos sostinės Stokholmo priemiesčio viloje, „V60 Cross Country“ simbolizuoja praktišką šeimyninį universalą, kuriuo galima važiuoti visur – dar 1997 m. debiutavusi tvirtų švediškų „Cross Country“ automobilių šeima itin tinka ir miestui, ir ten, kur baigiasi keliai.

„Cross Country“ šeima

„Naująjį „V60 Cross Country“ šeimyninį švedišką universalą iš vienos jam įprastos aplinkos perkėlėme į kitą, – sako Håkanas Samuelssonas, „Volvo Cars“ prezidentas ir vykdomasis direktorius. – Prieš 20 metų pristatėme „Cross Country“ šeimą, o šiuo nauju modeliu dar labiau sutvirtinome šią saugių, tvirtų ir praktiškų šeimyninių automobilių gamą.“

Palyginti su įprastu „V60“ universalu, „V60 Cross Country“ turi 75 mm didesnę prošvaisą, specialiai šiam modeliui sukurtą važiuoklę ir pakabą, užtikrinančias puikius sugebėjimus bekelėje. Jau standartinėje komplektacijoje visi modeliai turi visų varančiųjų ratų pavarą, pagalbinę nusileidimo nuokalne sistemą, sukibimo posūkiuose kontrolę ir specialų važiavimo bekele režimą.

Kaip ir 60-os bei 90-os serijų modeliai, naujasis „V60 Cross Country“ pagamintas naudojant pažangią ir daug apdovanojimų pelniusią SPA (angl. Scalable Product Architecture) platformą, turi tas pačias saugumo technologijas ir multimedijos sistemą.

Pažangi „City Safety“ saugumo sistema su automatiniu stabdymu, padedanti vairuotojui išvengti susidūrimų, komplektuojama jau standartinėje įrangoje. Tai vienintelė tokia sistema rinkoje, galinti atpažinti pėsčiuosius, dviratininkus ir stambius gyvūnus.

„Pilot Assist“ ir kitos technologijos

Važiuojant iki 130 km/val. greičiu „Pilot Assist“ sistema keliuose su žymėjimu padeda vairuotojui vairuoti, įsibėgėti ir stabdyti. Nuvažiavimo nuo kelio ir išvažiavimo į priešpriešinę juostą prevencijos bei kitos pagalbinės vairavimo sistemos yra standartinė saugumo įranga, o dar daugiau saugumo užtikrina pasirenkama perspėjimo apie iš šono atvažiuojantį automobilį su stabdymo funkcija sistema – šios ir kitos pažangios ir efektyvios saugumo technologijos lemia, kad „Volvo V60 Cross Country“ yra vienas saugiausių automobilių kelyje.

„Volvo Cars“ multimedijos sistema „Sensus Connect“ turi „Apple CarPlay“, „Android Auto“ sąsajas ir palaiko 4G ryšį, taip užtikrinant prieigą prie interneto ne tik miestuose, bet ir keliaujant toliau. Pagrindinės automobilio funkcijos, navigacijos sistema, ryšio paslaugos ir pramoginės automobilio programos yra itin patogiai lyg planšetiniame kompiuteryje valdomos lietimui jautriame ekrane.

Naująjį „V60 Cross Country“ bus galima rinktis su benzininiu T5 arba dyzeliniu D4 varikliu, vėliau pasirodys modeliai su daline hibridine ir iš tinklo įkraunama hibridine technologija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius