-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujausios padangų gamybos technologijos: „Michelin Primacy 4“ bandymų rezultatai nustebino

Padangų gamintojai kiekvienais metais pristato ne po vieną naujovę. Atrodytų, ar galima dar labiau patobulinti padangas, jei jos ir taip puikiai sukimba su keliu, jei protektoriaus gylis atitinka Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimus?
„Michelin Primacy 4“
„Michelin Primacy 4“

Kosminės technologijos kasdieniam važinėjimui

„Michelin“, gaminanti padangas ne tik tradiciniams automobiliams, bet ir sportiniams „supercarams“, taip pat ir kosminiams erdvėlaiviams, šį sezoną pristato naujovę, kuri tikrai nustebins daugelį. Tai – trejus metus tobulinta vasarinė padanga „Michelin Primacy 4“, galinti nuvažiuoti daugiau, nei tikitės, išsaugodama visas savybes, užtikrinančias saugumą.

„Michelin Primacy 4“
„Michelin Primacy 4“

„Michelin Primacy 4“ išsiskiria naujoviška konstrukcija, kuri užtikrina trumpą stabdymo kelią ant šlapios dangos, kol protektorius nudyla iki 2 mm gylio.

Be to, naujojoje „Michelin“ padangoje yra žymenys, kurie padeda kontroliuoti padangos nusidėvėjimo lygį.

Tai – papildomas patogumas vairuotojams. Pagal šiuos žymenis vairuotojai gali įvertinti padangos būklę vos užmetę akį. Primename, kad pagal KET minimalus leistinas vasarinės padangos protektoriaus gylis – 1,6 mm.

Išbandyta Vokietijoje

Naujosios „Michelin Primacy 4“ buvo bandomos Vokietijoje, įmonės DEKRA specialistų, taip pat itin sėkmingai atlaikė TÜV SÜD testus. Bandymuose dalyvavo „Vokswagen Golf 7“, apautas 205/55 R16 91V dydžio padangomis.

Bandymai parodė, kad „Michelin Primacy 4“ padangos pasižymėjo geresniu patvarumu, palyginti su kitomis šio segmento rinkoje esančiomis padangomis. Paprasčiau tariant, jos ilgaamžiškesnės: „Michelin Primacy 4“ rida eksploatacijos laikotarpiu – vidutiniškai 18 tūkst. km didesnė.

„Michelin Primacy 4“
„Michelin Primacy 4“

Dar įdomesni TÜV SÜD bandymai. Jie buvo atliekami ant šlapios dangos 2017 m. birželio–liepos mėnesiais. Įsibėgėjęs iki 80 km/val. „VW Golf 7“ buvo stabdomas iki 20 km/val. Išvada: naujos „Michelin Primacy 4“ padangos stabdymo kelias yra vidutiniškai 0,9 m trumpesnis, palyginti su konkurentų 205/55 R16 91V dydžio padangomis.

Dar geresni rezultatai fiksuoti po ilgalaikės eksploatacijos. Padanga, kurios protektoriaus gylis 2 mm, stabdo 2,8 m trumpiau, palyginti su konkurentų vidutiniais padangų rezultatais. Arba, dar paprasčiau tariant, šios padangos leidžia mėgautis saugaus vairavimo privalumais per visą padangos vartojimo laikotarpį. Tuo tarpu kitų gamintojų padangos, dylant protektoriui, greičiau praranda svarbiausias savybes.

VIDEO: MICHELIN Primacy 4 - Superior Safety (English)

Bandymų metu buvo lyginamos šios padangos: „Michelin Primacy 4“, „Bridgestone Turanza T001 Evo“, „Continnetal Premium Contact 5“, „Dunlop Bluersponse“, „Goodyear Efficient Grip Performance“, „Pirelli Cinturato P7 Blue“.

Kaip rašo portalas „Fleetworld“, dėl unikalių savybių šios naujųjų „Michelin Primacy 4“ savybės padės automobilių parkus valdančioms įmonėms sutaupyti didelius kaštus.

Kaip to pavyko pasiekti?

Šį rezultatą pavyko pasiekti panaudojus naujausios rūšies elastomerų gumos mišinį ir pakeitus protektoriaus „piešinį“ bei konstrukciją.

VIDEO: MICHELIN Primacy 4 - Rubber Compound (English)

„Michelin Primacy 4“ protektoriaus griovelių skerspjūvis yra labiau stačiakampis nei tradicinių, kurių skerspjūvis yra kūgio formos. Dėl to vandens šalinimo erdvė padidėjo 22 proc. Tai ir paaiškina, kodėl esant 2 mm protektoriui, padanga išlaiko atsparumą akvaplanavimui.

Gaminama 57 dydžių

„Michelin Primacy 4“ iš viso gaminama 57 dydžių – nuo 205/55/R16 iki 255/40/R18:

* 16 colių padangų 17 dydžių,
* 17 colių padangų 30 dydžių,
* 18 colių padangų 10 dydžių.

Apie „Michelin“

„Michelin“ – pasaulinis padangų technologijų lyderis. „Michelin“ grupė gamina, parduoda ir populiarina su mobilumu susijusius produktus bei paslaugas: lengvųjų automobilių, sunkvežimių, lėktuvų, dviračių, žemės ūkio ir statybos mašinų, motociklų ir erdvėlaivių padangas, taip pat – kelionių vadovus, žemėlapius, atlasus ir interneto kelionių paslaugas (ViaMichelin.com).

Grupės centrinė būstinė yra Klermone-Ferane (Prancūzijoje). Visame pasaulyje įmonė samdo daugiau nei 111 tūkst. darbuotojų ir veikia 170 šalių.

„Michelin“ priklauso 68 gamybos įmonės 17 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius