-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos kartos SEAT „Ibiza“ modelis Ženevoje pristatytas žiūrovų teismui

SEAT kompanija šiuos metus pradėjo dviženkliu pardavimų augimu. Vasario mėnesį Ispanijos automobilių gamintojas pirkėjams pristatė 31 800 transporto priemonių – tai reiškia 10,8 proc. augimą, lyginant su tuo pačiu periodu 2016 metais. Pirmuosius du šių metų mėnesius pardavimai augo 13,6 proc. – kompanija iš viso pardavė 64 000 automobilių.
Naujasis „SEAT Ibiza“ pristatytas 2017-ųjų Ženevos parodoje
Naujasis „SEAT Ibiza“ pristatytas 2017-ųjų Ženevos parodoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ryškus augimas užfiksuotas beveik visose didžiosiose rinkose. Sausį ir vasarį Ispanija užėmė pirmąją vietą – čia buvo parduota 14 400 SEAT modelių (24,5 proc. augimas). Vokietija taip pat stengėsi neatsilikti, fiksuodama 8,9 proc. augimą ir 11 900 parduotų automobilių. Jungtinė Karalystė liko trečia su 21,3 proc. augimu ir 5600 parduotų SEAT modelių. Kompanija taip pat džiaugiasi progresu Meksikoje (4600 automobilių, +9,5 proc.) ir ketvirtoje pagal dydį rinkoje – Italijoje (3300 vnt., +15,8 proc.).

„Mes labai džiaugiamės pirmųjų dviejų šių metų mėnesių pardavimų augimu. Pasiekėme dviženklį augimą globaliai ir didžiosiose mūsų rinkose, dėl to mūsų rinkos dalis nesustoja augti. Ženevos parodoje pristatydami „Ibiza“ ir kitus naujus modelius mes tikimės išlaikyti pagreitį ir likusius metus“, - sakė SEAT marketingo ir pardavimų viceprezidentas Wayne Griffithsas.

Centrinė figūra SEAT parodos stende – jau penktosios kartos „Ibiza“ modelis. Tai vienas geriausiai parduodamų kompanijos modelių, kurių po pasaulį pasklido jau daugiau nei 5,4 mln.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naujasis „SEAT Ibiza“ pristatytas 2017-ųjų Ženevos parodoje
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naujasis „SEAT Ibiza“ pristatytas 2017-ųjų Ženevos parodoje

„SEAT išgyvena konsolidacijos ir augimo laikotarpį, o mes siekiame tapti viena dinamiškiausių kompanijų automobilių industrijoje. Naujasis „SEAT Ibiza“ padės mūsų prekiniam ženklui žengti didžiulį žingsnį pirmyn“, - sakė SEAT S.A. vykdomojo komiteto pirmininkas Luca de Meo.

Metų pradžioje kompanija pristatė savo pirmąjį visureigį „Ateca“ bei atnaujintą „Leon“ modelį. Dabar eilė sužibėti dar vienam iš trijų kompanijos kertinių akmenų – „Ibiza“ modeliui. Kiek vėliau šiais metais laukia ir kitų naujų modelių, tokių kaip „Arona“ visureigis, debiutai.

Penktosios kartos „SEAT Ibiza“ buvo sukurta Barselonoje. Ją galima pavadinti drąsiu SEAT kompanijos žingsniu pirmyn. Tai įrodo „Volswagen Group“ sukurta naujoji moderni „MQV-AO“ („Modular Quer Baukasten“) platforma. Tai pirmas kartas, kai šio segmento atstovas turės tokio lygio platformą.

„Seat“ nuotr./„Seat“ stendas Ženevos automobilių parodoje
„Seat“ nuotr./„Seat“ stendas Ženevos automobilių parodoje

Naujasis „Leon CUPRA“ – galingiausias modelis SEAT istorijoje

Ženevos automobilių parodos neaplenkė ir galingiausias, legaliai gatvėmis galintis važiuoti Ispanijos automobilių gamintojo modelis - naujasis „Leon CUPRA“. Nors visi tik ir kalba apie jo 300 AG (380 Nm) variklį, įsibėgėjimą iki 100 km/val. vos per 4,9 sekundes, tai yra praktiškai niekas, palyginus su tuo, kad naujasis „Leon CUPRA“ turės „4Drive Total Traction“ sistemą ir dvigubos sankabos DSG transmisiją. Šių technologijų įtaka galiai, sukimo momentui ir galios perdavimui įrodo kompanijos šuolį į priekį. Naujasis „Leon“ šeimos atstovas taip pat pasižymi naujausiomis saugumo, ryšių ir pramoginėmis technologijomis.

Kartu su 300 AG variklį turinčiu „Leon CUPRA“ modeliu Ženevos automobilių parodoje pasirodė dar vienas įspūdingas modelis, pasižymintis matine pilka eksterjero spalva bei anglies pluoštos interjero (ir ne tik) detalėmis. Tai naujasis „SEAT Leon CUPRA Evo 2017“, lenktyninė versija, kuriai lemta dalyvauti „TCR International Series“ varžybose. Naujasis „Leon CUPRA Evo 17“ turi tokį pat variklį, kaip ir gatvėms skirta versija – 350 AG (20 AG daugiau nei 2016 m. versija) motorą, išvystantį didžiausią 420 Nm sukimo momentą. „Leon CUPRA Evo 17“ bus komplektuojama su įprasta mechanine arba DSG transmisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius