Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujų automobilių pardavimai Estijoje kovą smuko 2,7 proc.

Estijoje kovą parduota iš viso 2,058 tūkst. naujų lengvųjų automobilių – 2,7 proc. mažiau negu tuo pat mėnesiu pernai, penktadienį pranešė Estijos įgaliotųjų prekybos automobiliais atstovų asociacija (AMTEL).
Automobiliai
Automobiliai / 123RF.com nuotr.

Nors pardavimai sumažėjo, jų smukimo tempas buvo gerokai lėtesnis negu ankstesniais mėnesiais, kuomet nuosmukio rodikliai buvo dviženkliai, pažymėjo asociacija.

Pirmąjį ketvirtį pirkėjams buvo pristatyta iš viso daugiau kaip 5,19 tūkst. naujų lengvųjų automobilių – 9,4 proc. mažiau negu tuo pat laikotarpiu pernai.

Pasak asociacijos vadovo Arno Sillato, kovo mėnesio rezultatas rodo ne tiek dabartinę paklausą, kiek didėjančius automobilių gamintojų gebėjimus vykdyti anksčiau pateiktus užsakymus.

„Žinoma, atsargos vėl ima laipsniškai didėti, o laukimo laikas paprastai trumpėja“, – pažymėjo A.Sillatas.

Jo teigimu, tiesioginis karo Ukrainoje poveikis automobilių gamybai nėra labai didelis. Tačiau pastebimas netiesioginis poveikis, be kita ko, dėl bendro perkamosios galios mažėjimo.

„Kita vertus, didelė infliacija skatina žmones daugiau galvoti apie investavimą šiandien, nes rytoj viskas bus brangiau“, – pareiškė asociacijos vadovas.

Paklausiausi Estijos naujų automobilių rinkoje kovą buvo vidutinės klasės visureigiai (36,5 proc. visų parduotų automobilių), antroje vietoje buvo mažesni vidutinės klasės lengvieji automobiliai, o trečioje – mažesni visureigiai.

Hibridinių automobilių kovą parduoti 906 vienetai, elektromobilių – 62 vienetai, o suslėgtomis gamtinėmis dujomis varomų automobilių – 35 vienetai.

Populiariausios automobilių markės praėjusį mėnesį buvo „Toyota“ (parduoti 454 automobiliai), „Škoda“ (207) ir „Kia“ (191), o populiariausi modeliai buvo „Toyota RAV4“ (164), „Toyota Corolla“ (116) ir „Kia Sportage“ (99).

AMTEL duomenimis, 2021-aisiais Estijoje parduota 22,61 tūkst. naujų automobilių – 17,3 proc. daugiau 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius