Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nemokamas elektromobilis kiekvienam – Prancūzijos miestelio gyventojai gavo po naują „Renault Zoe“

Prancūzijos automobilių gamintojas nusprendė pradžiuginti Appy miestelio gyventojus ir kiekvienam namų ūkiui padovanojo po naują „Renault Zoe“. Ir tai dar ne viskas.
Renault ZOE
Renault ZOE / Renault nuotr.

Appy yra vienas nuošaliausių Prancūzijos miestelių ir tokiu žingsniu elektromobilių gamintojas nori išsklaidyti mitą, kad elektromobiliai skirti važinėti tik mieste ir trumpiems atstumams.

„Renault Zoe“ vienu įkrovimu gali nuvažiuoti 390 km ir „Renault“ yra įsitikinę, kad to visiškai užteks norint patogiai keliauti po artimiausius miestus bei visą Prancūziją.

Be to, drauge su nauju elektromobiliu, kompanija kiekvienuose namuose nemokamai įrengs ir elektromobiliui skirtą specialią įkrovimo stotelę.

Taip pat miestelyje atsiras ir vieša, elektromobiliams įkrauti skirta stotelė. Tad apie viską pagalvota.

Kirba klausimas, kiek gi tame Appy miestelyje gyventojų? Remiantis įvairiais šaltiniais, vos apie 24. Tad „Renault“ ypatingai daug lėšų tokia, pripažinkime, viešųjų ryšių akcija, nekainuos. Tačiau elektromobilių populiarinimo klausimu jie tikrai išloš.

Tiesa, dėl dovanojimo reikia patikslinimo. Kiekvienas namų ūkis gavo po naują „Renault Zoe“ ir juo galės nemokamai naudotis 3 metus. Tiek tęsis šis „Renault“ eksperimentas, tačiau tikimasi, kad paskui gyventojai norės pasilikti tuos elektromobilius sau.

Jei gyventojams vėliau ir reikės patiems sumokėti likusią sumą, turint omenyje tai, kad Vokietijoje ir Prancūzijoje subsidijų už elektromobilius sistemos yra pačios dosniausios pasaulyje, tai „Renault Zoe“ savininkams tai kainuos panašiai tiek, kiek per mėnesį sumokame už telekomunikacijų bendrovių teikiamas paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius