-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nepaisant atleidimų, „General Motors“ žada nesitraukti iš mažų automobilių rinkos

JAV automobilių milžinė „General Motors“ patvirtino, jog dėl smunkančios kompaktinių automobilių paklausos planuoja panaikinti vieną pamainą savo Ohajo gamykloje ir atleisti apie 1,5 tūkst. darbuotojų.
Chevrolet Cruze
Chevrolet Cruze

Darbo jėga Lordstauno gamykloje, kurioje „General Motors“ gamina kompaktinį „Chevrolet Cruze“ modelį, bus sumažinta dėl „istorinių“ rinkos pokyčių, o konkrečiai dėl smunkančios kompaktinių automobilių paklausos, pareiškė įmonės atstovė spaudai.

„Žvelgdami į kompaktinių automobilių rinką 2018 ir paskesniais metais, manome, kad rinkos paklausai patenkinti užteks darbo viena pamaina“, – pareiškė Dayna Hart ir pridūrė, kad antrosios pamainos bus atsisakyta arčiau 2018 metų antrojo ketvirčio pabaigos.

Ji pabrėžė, kad įmonė neplanuoja trauktis iš mažų lengvųjų automobilių rinkos.

„Šių automobilių rinka tebėra svarbi „General Motors“ ir „Chevrolet“, nes jai tenka 36 proc. visos pramonės mažmeninių pardavimų...“, – pareiškė D. Hart.

Anot jos, mažųjų automobilių rinka Jungtinėse Valstijose nuosekliai mažėja nuo 2014 metų ir šią tendenciją, be kita ko, skatina mažesnės degalų kainos bei gerėjanti ekonominė padėtis.

2017 metais „General Motors“ Jungtinėse Valstijose pardavė 150 tūkst. „Chevy Cruze“ automobilių, kurie visi buvo pagaminti Lordstauno gamykloje. Automobilių rinkos konsultacijų ir duomenų įmonės „Autodata“ skaičiavimais, nuo 2018 metų pradžios šio kompaktinio automobilio pardavimai krito 28 procentais.

Tuo tarpu „General Motors“ konkurentai „Ford“ ir „Fiat Chrysler“ taip pat planuoja mažinti lengvųjų automobilių gamybą Jungtinėse Valstijose.

„Ford“ pertvarko savo Mičigano valstijoje veikiančią gamyklą ir ją pritaiko lengvųjų sunkvežimių gamybai, o keleivinių automobilių gamybą perkelia į Meksiką ir Kiniją. O „Fiat Chrysler“ savo gamyklas netoli Detroito pritaikė pikapų gamybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius