Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nissan Pulsar“ saugumo technologijos pritaikytos povandeniniame robote

Naujojo „Nissan Pulsar“ vairuotojų džiaugsmas – aplinkos stebėjimo monitorius, leidžiantis automobiliu saugiai manevruoti ankštose erdvėse, rado pritaikymą vandenynų dugno tyrinėjimui. Ši technologija leis nuotoliniu būdu valdomiems robotams tyrinėti vandenynų dugną, ieškant gamtinių išteklių. Ji taip pat suteiks autonominio valdymo galimybę.
„Nissan“ povandeninis robotas
„Nissan“ povandeninis robotas

Aplinkos stebėjimo monitorius jau dabar naudojamas naujajame „Nissan Pulsar“, populiariuosiuose „Juke“ ir „Qashqai“, taip pat „X-Trail“ ir „Note“ modeliuose. Jis leidžia tiek vairuotojui, tiek pačiai sistemai stebėti visą, automobilį supančią aplinką, 360 laipsnių kampu. Sistema, užfiksavusi automobilio kelyje atsiradusius judančius objektus, apie tai perspėja vairuotoją. Tai leidžia efektyviai sumažinti susidūrimo galimybę.

Dabar ši sistema sudomino Japonijos jūrų ir žemės mokslo ir technologijos agentūrą JAMSTEC ir kartu su ja veikiančią bendrovę „Topy Industries, Ltd.“. Jų bendrai vykdomo projekto tikslas yra sukurti vandenyno gelmių tyrinėjimui reikalingą įrangą. Vienas iš tokių įrenginių bus dugnu važiuojantis ir naudingų išteklių ieškantis robotas. „Nissan“ tiekiama aplinkos stebėjimo sistema su trimate vaizdo apdorojimo įranga leis robotui automatiškai aptikti jo kelyje esančias kliūtis ir šių išvengti.

„Nissan“ šią sistemą naudoja jau nuo 2007 metų. Ji bus pritaikyta ir bepiločiuose automobiliuose, kurie rinką pasieks jau iki 2020 metų. Tikimasi, kad visos šios sistemos leis kompensuoti vairuotojų patirties trūkumus ir ženkliai sumažinti eismo įvykių skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius