Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegai myli elektromobilius – populiariausio automobilio titulą iš „Tesla Model S“ perėmė „Nissan Leaf“

Turtingoje Skandinavijos šalyje Norvegijoje ir vėl dominuoja elektromobiliai. Pranešama, kad populiariausias naujas automobilis spalį buvo „Nissan Leaf“.
„Nissan Leaf“
„Nissan Leaf“ / „Nissan“ nuotr.

Įdomu, kad populiariausių spalio mėnesio automobilių dešimtuke nėra „Tesla Model S“ – elektromobilio, kuris rugsėjį pagal pardavimus pranoko „Volkswagen Golf“. Tačiau tai suprantama – mašinos kaina yra didelė, o vos po „Tesla“ debiuto Europoje Norvegai akimirksniu išgraibstė šiuos galingus elektromobilius. Tokių automobilių rinkos atsinaujinimas yra labai lėtas, todėl naivu tikėtis, kad artimiausias mėnesiais „Tesla“ ir vėl papuls į sąrašo viršų.

Dešimtuke akivaizdžiai dominuoja japoniški automobiliai, tuo tarpu Vokietijos gamintojus atstovauja tik vienintelis „Volkswagen Golf“.

Tačiau grįžkime prie naujienų. Per spalio mėnesį Norvegijoje buvo parduota net 716 naujų „Nissan Leaf“ automobilių. Antroje vietoje liko „Toyota Auris“ (679 vnt.), o trečioje – „Volkswagen Golf“ (646 vnt.). Teigiama, kad „Leaf“ sudarė net 5,6 procento visų spalį nupirktų naujų automobilių dalį Norvegijoje.

Ketvirtąją poziciją pagal pardavimus Norvegijoje spalio mėnesį užėmė „Škoda Octavia“ – tokių modelių parduota 540. Toliau išsirikiavo „Toyota Yaris“ (446 vnt.), „Volvo V40“ (319 vnt.), „Toyota RAV-4“ (300 vnt.), „Mazda CX-5“ (299 vnt.), „Volvo V70“ (291 vnt.) ir „Suzuki SX4“ (277 vnt.).

Pagal pardavimus nuo šių metų pradžios iki spalio pabaigos „Volkswagen Golf“ automobilis be bvargo išlaiko pirmąją poziciją. Jų parduota daugiau nei 6,2 tūkst. Antroje vietoje – „Toyota Auris“ (3,98 tūkst. vnt.), o trečiąją, ketvirtąją ir penktąją pozicijas dalinasi „Mazda CX-5“ (3,95 tūkst. vnt.), „Nissan Leaf“ (3,75 tūkst. vnt.) ir „Toyota Yaris“ (3,66 tūkst. vnt.).

Elektriniai automobiliai šioje Europos valstybėje populiarūs ne tik dėl geros šalies ekonominės padėties, bet ir dėl taikomų didelių lengvatų elektromobiliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius