Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Opel“ Ženevoje parodė vos 10 tūkstančių eurų kainuojantį naująjį „Karl“

„Opel“ į Ženevos automobilių parodą atgabeno ir vieną biudžetinę naujieną. Tai „Karl“ modelis, kurio prekyba prasidės šių metų viduryje, o kaina nesieks 10 tūkstančių eurų.
„Opel Karl“
„Opel Karl“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Automobilio vardas labai paprastas – Karlas, modelis pavadintas įmonės įkūrėjo sūnaus garbei. Už mažiau nei 10 000 eurų klientai galės įsigyti 3,68 metro ilgio patrauklų penkerių durų automobilį, kuriame pakanka vietos penkiems žmonėms.

„Karl“ bus varomas itin šiuolaikišku naujausios kartos vieno darbinio litro, trijų cilindrų benzininiu varikliu. Nuo 2015 metų vasaros su naujuoju „Karl”, „Adam” ir „Corsa” „Opel“ turės vieną didžiausių mažų ir labai mažų miesto automobilių asortimentą per visą savo istoriją, be to, vieną jauniausių rinkoje.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Opel Karl“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Opel Karl“

„Karl“ automobilyje puikiai dera įprasti „Opel“ privalumai, pavyzdžiui, labai modernus, tylus, vieno litro darbinio tūrio, trijų cilindrų variklis ir mūsų apdovanojimą pelniusi informacijos ir pramogų sistema „IntelliLink“. Automobilio išorę bus galima modeliuoti renkantis iš dešimties įvairių kėbulo spalvų ir 14–16 colių ratlankių.

Po šio automobilio kapotu puikuojasi naujausios kartos „Opel“ variklių technologijos. Specialiai „Karl“ sukurtas naujasis 55 kW/75 AG, trijų cilindrų ECOTEC benzininis variklis.

Vairuotojas jo galią gali reguliuoti naudodamas šiuolaikišką, tiksliai veikiančią, penkių laipsnių pavarų dėžę. „Karl“ važiuoklė ir vairo mechanizmas buvo sukurti, siekiant užtikrinti itin aukštą saugumo ir komforto lygį – vieną aukščiausių šios klasės automobiliuose.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Opel Karl“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Opel Karl“

Be to, „Karl“ modelyje bus sumontuota daug įvairių saugumą ir komfortą užtikrinančių detalių, kurių klientai nesitiki rasti šioje kainų kategorijoje, o „Opel“ dar kartą suteiks galimybę džiaugtis pačiomis naujausiomis technologijomis už prieinamą kainą. 

Šiame modelyje bus įdiegta ne tik standartinė ESP su praslydimo kontrolės sistema, ABS su elektronine stabdžių blokavimo sistema ir „Hill Start Assist“, neleidžianti automobiliui nuriedėti atgal, kai jis važiuoja įkalnėje.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Opel Karl“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Opel Karl“

Be to, „Karl“ modelyje numatytas miesto režimas, kurį įjungus mygtuko paspaudimu, vairą sukinėti bus daug lengviau – tokia sistema taip pat veikia „Adam“ ir „Corsa“ modeliuose. „Park Assist“ sistema apsaugo nuo susidūrimo statant automobilį – atbuline eiga artėjant prie kliūties pasigirsta garsinis signalas. 

Įvairių komforto, pagalbinių ir saugos funkcijų, kurios gali būti numatytos „Karl“ modelyje, sąrašą galima gerokai praplėsti. Pavyzdžiui, žiemą papildomai užsakomos šildomos priekinės sėdynės ir šildomas odinis vairas suteikia jaukios šilumos. Vasaros dienomis galima džiaugtis žvelgiant pro papildomai užsakomą panoraminį automobilio stogą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius