Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Padangos iš kiaulpienių: pirmieji testai ir pasiruošimas serijinei gamybai

Technologijų kompanija ir „Premium“ padangų gamintojas „Continental“ pradėjo tyrimų laboratorijos „Taraxagum Lab Anklam“ veiklą Anklame, Vakarų Pomeranijoje, Vokietijoje. 30 000 kv. m ploto pastatas buvo pastatytas vos per metus ir čia bus atliekami tyrimai auginant ir išgaunant kaučiuką iš kiaulpienių šaknų, ieškant alternatyvos žaliavai iš atogrąžų miškų. Planuojama, kad per artimiausius dešimt metų bus pradėta pramoninė šios medžiagos, naudojamos padangoms, gamyba, rašoma pranešime.
Žieminės padangos
Žieminės padangos / Velocita nuotr,

Atidarymo ceremonijoje Nikolajus Setzeris, „Continental AG“ valdybos narys ir Padangų padalinio vadovas sakė: „Mes itin didžiuojamės šiuo pažangiu projektu. Esame pirmasis padangų gamintojas pasaulyje, tiek daug investuojantis kaučiuko iš kiaulpienių pritaikymui pramoninei gamybai. Šią žaliavą vertiname kaip svarią alternatyvą įprastai medžiagai, gaunamai iš kaučiukmedžių, taip patenkinant nuolatos augantį kaučiuko poreikį aplinką tausojančiu ir praktišku būdu.“

Taip pat naujos laboratorijos atidarymas tapo dar vienu svarbiu žingsniu, įgyvendinant „Vision 2025“ strategiją.

„Siekdami „Vision 2025“ plėtros strategijos tikslų, nuo 2011 metų jau investavome daugiau kaip 2 mlrd. eurų į gamybą, tyrimus ir naujų darbo vietų sukūrimą Europoje, Amerikoje ir Azijoje“, – apie kompanijos plėtrą pasakojo Nikolajus Setzeris.

Gamintojo nuotr./Padangos iš kiaulpienių
Gamintojo nuotr./Padangos iš kiaulpienių

Nuo 2011 m. „Continental“ su partneriais atlieka „Taraxagum“ medžiagos tyrimus, kuriai žaliavą galima auginti vidutinio klimato juostose ir kuri pakeistų atogrąžų miškuose išgaunamą kaučiuką. Pirmosios lengvųjų automobilių žieminės padangos, kurių protektorius buvo pagamintas iš kiaulpienių šaknų kaučiuko, buvo pradėtos bandyti 2014 m. Pirmosios sunkvežimių padangos, pagamintos iš „Taraxagum“ medžiagos, buvo pristatytos 2016 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius