Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Seimo BMW ir „Volkswagen“ išpardavimas: su pasibaigusia technine apžiūra ir beveik 400 tūkst. km rida

Seimo kanceliarija paskelbė pakartotinį senų ir nebenaudojamų automobilių aukcioną. Liepos mėnesį surengto pirmojo aukciono metu nepavyko parduoti nė pusės numatytų automobilių, todėl tai padaryti mėgins dar kartą.
Senus Seimo automobilius bandys parduoti pakartotinio aukciono metu
Senus Seimo automobilius bandys parduoti pakartotinio aukciono metu / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Trūko susidomėjimo

Nuo antradienio Seimo Transporto skyriaus kieme kiekvienas norintis gali apžiūrėti parduodamus Seimo autoūkyje nebenaudojamus automobilius. Pirmojo aukciono metu net vienuolika 1995-2003 metų automobilių iš Seimo garažo taip ir nepajudėjo. Tačiau Seimo kanceliarija tikisi, kad didesnio pasisekimo sulaukti pavyks antrą kartą.

Anot Seimo Transporto skyriaus vedėjo Kęstučio Lapės, pirmo aukciono metu automobilių parduoti nepavyko dėl per mažo susidomėjimo, o du automobiliai aukciono metu buvo parduoti, tačiau netrukus vėl grįžo į Seimo garažą. Specialistai pastebi, kad taip visgi nutiko ne be reikalo.

Svajūno Stroino nuotr./Matas Buzelis, transporto skelbimų portalo „Autoplius.lt“ komunikacijos vadovas
Svajūno Stroino nuotr./Matas Buzelis, transporto skelbimų portalo „Autoplius.lt“ komunikacijos vadovas

Automobilių skelbimų portalo „Autoplius.lt“ komunikacijos vadovas Matas Buzelis teigė, kad tokie automobiliai, kaip šeši 1998 m. 1.8 l benzininius variklius turintys „Volkswagen Passat“ rinkoje visai nepaklausūs. Be to, kiekvieno iš siūlomų automobilių rida viršija 300 tūkst. kilometrų, o vienas nuvažiavęs daugiau nei 432 tūkst. km. Be to, visų siūlomų automobilių privalomoji techninė apžiūra pasibaigusi.

Šių „VW Passat“ pradinė kaina svyruoja nuo 560 iki 630 eurų, o nustatytas minimalus kainos didinimo intervalas – 50 eurų.

Be jau minėtų VW modelių, antrajame aukcione bus parduodami ir penki BMW automobiliai – 3 penktos serijos ir 2 septintos serijos modeliai. Taip pat vienas „VW Transporter“ už 1300 Eur pradinę kainą.

BMW automobilių nuvažiuotas kilometrų skaičius kiek mažesnis, o VW modelio rida taip pat siekia beveik 400 tūkstančių km. Minėtų automobilių kainos – didesnės. Penktos serijos BMW pradinės kainos – 2940 Eur, septintos serijos – atsižvelgiant į gamybos metus, atitinkamai 1900 ir 2900 Eur.

Pirkėjus traukia mažesnės kainos

M.Buzelis teigė, kad Lietuvos naudotų automobilių rinkos kainos, lyginant su aukciono nustatytomis kainomis, yra aukštesnės. Anot specialisto, kai kurių modelių kainų skirtumas svyruoja nuo kelių šimtų iki 3 tūkstančių eurų.

Automobilių kainas komentavo ir K.Lapė. Seimo Transporto skyriaus vedėjas tvirtino, kad pakartotinio aukciono metu automobilių kainos pirkėjams bus dar palankesnės.

„Aukciono komisija nusprendė, kad automobilių, kurie nebuvo parduoti dėl per mažo susidomėjimo, pakartotino aukciono metu kainos bus sumažintos 30 proc., tačiau dviejų automobilių, kurie buvo nupirkti, tačiau dėl įvairių priežasčių grįžo į Seimo garažą, kaina sumažinta nebus.

Antradienį automobilius apžiūrėti atvykę vilniečiai pasakojo, kad šiuo aukcionu domisi, o penktos serijos BMW apžiūrėjusi moteris teigė, kad vieną tokį modelį ketina pirkti. Anot jos, čia atsinaujinti automobilį ji gali kur kas pigiau, nei pirkdama pagal skelbimus.

Pakartotinis Seimo nebenaudojamų automobilių aukcionas vyks rugpjūčio 28 d. Jei ir tą dieną automobiliai nebus parduoti, keliaus į metalo laužyną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius