-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paryžiaus automobilių festivalis: netikėtos koncepcijos ir nemirštanti klasika

Paryžiuje prasideda tarptautinis automobilių festivalis. Tai šou, skirtas ir ateities automobiliams, ir klasikinėms mašinoms, kurios savo dizaino ir technologiniais sprendimais užsitarnavo garbingą vietą automobilių istorijoje. Paryžiaus festivalyje galima pamatyti ir specialiai legendiniam muzikantui Davidui Bowie skirta koncepcinį automobilį.
Paryžiaus automobilių festivalis, A DS elektrinis koncepcinis automobilis E-Tense
Paryžiaus automobilių festivalis, A DS elektrinis koncepcinis automobilis E-Tense / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paryžiaus automobilių festivalyje galima pamatyti, kaip geriausi šios milžiniško pramonės dizaineriai įsivaizduoja ateities transportą. Akivaizdu, kad didžioji dalis konceptualių modelių nėra skirti įprastiniam eismui.

Tai modernios kapsulės, skirtos keliauti greitais Elono Musko „Hyperloop“ tuneliais. Tačiau net ir iškilusios į paviršių šios transporto priemonės galės važiuoti savarankiškai.

Šiame festivalyje galima pamatyti ir tai, kaip dirba automobilių dizaineriai. Pavyzdžiui, baltos spalvos futuristinis automobilis, skirtas legendiniam muzikantui D. Bowie. Šį automobilį sukūrė didelis muzikanto gerbėjas Takumi Yamamoto.

„Jis mano vaikystės herojus. Pamėgau jį dar būdamas devynerių, o kai sulaukiau dvidešimties ir studijavau automobilių dizainą man kilo idėja sukurti jam automobilį. Norėjau jį kurti kartu su D. Bowie, tačiau, kai tai tapo įmanoma, jis iškeliavo į amžinybę.

Todėl idėją pakoregavau ir sukūriau jam atminti skirtą automobilį“, – pasakoja T. Yamamoto.

D. Bowie mirė prieš trejus metus, sulaukęs vos 69-erių metų amžiaus.

VIDEO: Paryžiaus automobilių parodoje – Davidui Bowie skirtas išskirtinio dizaino modelis

„Nemėgstu naudoti žodžio „chameleonas“, tačiau jis kaitaliojo savo ir savo muzikos stilių taip dažnai, kad panorau tai pavaizduoti projekcijomis. Visgi man jis išliko kaip tikras grynuolis, todėl ir nusprendžiau panaudoti baltą spalvą“, – paaiškina T. Yamamoto.

Japono kūrinį pagamino viena moderniausių Prancūzijos įmonių, naudojančių itin didelio galingumo erdvinio spausdinimo mašinas. Tai reiškia, kad kompiuteriu sumodeliuotas futuristinio automobilio korpusas buvo suskaidytas į atskiras dalis, kurias iš specialaus plastiko pagamino didelis trimatis spausdintuvas.

Po to dalis beliko sujungti ir nudažyti balta spalva, kad „Boviemobilį“ būtų galima naudoti šviesos projekcijoms kaip kino ekraną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius