-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pastabumo testas: ar šioje „BMW iX“ nuotraukoje surasite „Mercedes-Benz“?

Praeitą mėnesį BMW išplatino pranešimą spaudai, kuriame pasakojo, kaip elektromobilių „i4“ ir „iX“ gamybai bus naudojama atsinaujinančių šaltinių energija. Pranešimas buvo iliustruotas spaudai skirtomis nuotraukomis. Vieną iš jų matote čia. Tai – „BMW iX“ visureigis. Ir „Mercedes-Benz“ automobilis, jei esate labai pastabūs.
BMW iX
BMW iX / Gamintojo nuotr.

Iš tikrųjų, tai žinutė buvo labai įdomi. Kalbėdami apie automobilių poveikį aplinkai įprastai apsiribojame jų išmetimo sistemomis. Tačiau lygiai taip pat svarbu, kad automobiliai būtų švariai gaminami ir švariai utilizuojami. Automobilių gamintojai stengiasi tai pasiekti. Štai BMW paskelbė, kad elektromobilių „i4“ ir „iX“ gamybai bus naudojama tik atsinaujinančių šaltinių energija. Ir tai yra puiku.

Elektromobiliai bus gaminami Miuncheno ir Dingolfingo gamyklose Bavarijoje. Tos gamyklos naudos tik hidroenergiją – Izaro ir Lecho upių pagalba sukurtą elektrą. Taip mažinamas elektromobilių poveikis aplinkai nuo pat gamybos pradžios. Iki 2030 metų BMW nori nukirpti savo CO2 emisijas net 80 proc. Tai yra, po 9 metų BMW emisijos bus 10 kartų mažesnės nei buvo 2006-aisiais.

Šį pranešimą iliustravo „iX“ nuotraukos, kuriose visureigis užfiksuotas stovintis netoli vienos iš Izaro upės hidroelektrinių. Tą nuotrauką matote viršuje, bet ar galėtumėte joje surasti ir „Mercedes-Benz“ automobilį? Nes pastabesni interneto naudotojai jį jau rado ir tai jiems atrodo kaip juokinga detalė.

Neradote? Štai kur jis:

Gamintojo nuotr./BMW iX
Gamintojo nuotr./BMW iX

Taip, atspindyje užfiksuotas „Mercedes-Benz“ atrodo šiek tiek juokingai. Nors buvo ir tokių, kurie spėliojo, kad gal tai nėra atsitiktinumas? Galbūt „Mercedes-Benz“ yra BMW taikiklyje ir tai yra pasąmoninga žinutė? O gal BMW fotografai patys vairuoja „Mercedes-Benz“?

Jei nuotraukas darė kuri nors marketingo ar reklamos agentūra, gali būti, kad tai – fotografų automobilis. Kita vertus, gali būti, kad tai – visiškai atsitiktinai ten buvusi mašina. Su šiuo pranešimu BMW išplatino tik 10 nuotraukų, todėl greičiausiai tai buvo greita fotosesija, nekreipiant dėmesio į atspindžius ant naujutėlaičio automobilio kėbulo.

„BMW iX“ – tai naujas kompanijos elektromobilis, turintis kelias versijas. „xDrive50“ pasižymės 370 kW galia, 100 km/val. pasieks per mažiau nei 5 sekundes ir 100 kWh baterijos dėka tarp įkrovimų nuvažiuos daugiau nei 600 km (WLTP). Tuo tarpu „xDrive40“ turės 70 kWh bateriją, tarp įkrovimų nuvažiuos daugiau nei 400 km ir 100 km/val. pasieks per maždaug 6 sekundes. Priklausomai nuo rinkos, „xDrive40“ kaina prasidės nuo maždaug 77, „xDrive50“ – nuo maždaug 87 tūkstančių eurų. Automobiliai gatvėse turėtų pasirodyti rudens pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius