Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 14 /17:54

Degalų kainos šauna aukštyn - „Orlen Lietuva“ degalinėse iki 5 litų už benzino litrą ribos liko vos vienas centas

Panašu, kad 5 litų už litrą benzino ribą Lietuvos degalinės peržengs jau visai netrukus. Trečiadienį „Orlen Lietuva“ degalinėse A98 ir pagerintos A95 markės benzino kaina „prilipo“ prie psichologinių 5 litų už litrą lubų.
„Orlen“ degalinė Kaune
Trečiadieninės „Orlen Lietuva“ degalinės Kaune kainos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vairuotojams minėtų markių degalai „Orlen Lietuva“ degalinėse Vilniuje ir Kaune jau siūlomi po 4,99 lito už litrą. Įprasto A95 markės benzino kaina irgi pašoko iki 4,91 lito.

„Statoil“ degalinėse benzinas kol kas dar truputėlį pigesnis, tačiau pastarosiomis dienomis irgi smarkiai pabrango. Už A98 markės benziną „Statoil“ klientai trečiadienį jau turi mokėti po 4,97 lito. A95 markės benzinas šiame tinkle kainuoja 4,92 lito. Dyzelinas – 4,66 lito. Brangesnė jo rūšis – 4,69 lito.

Kaune esančiose „Orlen Lietuva“ degalinėse dyzelino galima nusipirkti šiek tiek pigiau nei „Statoil“ degalinėse. Čia jis kainuoja 4,65 lito. Tačiau Vilniuje jis brangesnis – 4,68  lito.

Automatinių „Neste Oil“ degalinių tinkle benzinas kainuoja 4,86 lito (A95) ir 4,91 (A98) lito (nurodyta kaina gali skirtis keliais centais). „Lukoil“ tinkle A95 kainuoja vidutiniškai 4,89 Lt, o dyzelinas – 4,66 Lt.

Gazas.lt jau rašė, kad 5 litų už litrą benzino riba – labai simbolinė, o jos pasiekti pirmas nenori niekas. „Orlen Lietuva“ degalinėse „Verva“ benzino kaina paprastai būna 10 ct brangesnė nei paprasto A95 (Vilniuje - 12 ct), tačiau A95 degalams pasiekus 4,91 ct ribą, „Verva“ kaina užstrigo ties 4,99 Lt.

Naftos produktais prekiaujančių įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius nesiryžo prognozuoti, kada ir pas mus bus perkopta penkių litų už litrą benzino kaina, tačiau neabejojo – ji tikrai bus pasiekta.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Benzino kainos 2012 m. kovo 14 d.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Benzino kainos 2012 m. kovo 14 d.

„Atsižvelgiant į geopolitinius neramumus, tokius kaip Vakarų ir Irano konfliktas, galime būti tikri, kad naftos didmeninė kaina kils. Ir nepaisant to, kad Mažeikiuose veikianti „Orlen Lietuva“ naftos perdirbimo gamykla naudoja kitokios rūšies, ne Irane išgaunamą naftą, jos kaina irgi kils atsižvelgiant į pasaulines tendencijas“, – pasakoja asociacijos prezidentas.

Lietuvos degalines pasiekiantys degalai Mažeikiuose yra gaminami iš „Urals“ tipo naftos, o Irane išgaunama kitokia, WTY tipo nafta. Tačiau biržose kylant vienos, kyla ir kitos kaina. Rusijoje išgaunamą „Urals“ naftą „Orlen Lietuva“ gamykla pirks brangiau, todėl kils ir kainos degalinėse.

Vos prieš keletą dienų „Statoil Fuel & Retail Eesti“ vadovė Kaja Realo sakė: benzinas brangs, todėl žmonės ims mažiau važinėti automobiliais.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Benzino kainos 2012 m. kovo 14 d.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Benzino kainos 2012 m. kovo 14 d.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius