Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažangiausias automobilio treniruoklis yra „Mercedes-Benz“ gamykloje

Jei esate kompiuterinių žaidimų gerbėjas, ši žinia kaip tik jums – „Mercedes-Benz“ teigia, kad sukūrė patį pažangiausią automobilio treniruoklį. Mes jais tikime.
„Mercedes-Benz“ automobilio treniruoklis
„Mercedes-Benz“ automobilio treniruoklis / Gamintojo nuotr.

Receptas jau seniai žinomas ir naudojamas ne tik automobiliams simuliuoti, bet ir aviacijoje. Jis sukurtas ant vadinamos Wilsono šešių kojų sistemos. Ši sistema, sukurta dar praeito amžiaus viduryje, geba simuliuoti judėjimą visomis ašimis – aukštyn, žemyn, į šonus, taip pat ir sukimąsi aplink savo ašį.

„Mercedes-Benz“ sukurtas modelis šią sistemą išnaudoja maksimaliai. Vaizdas yra projektuojamas ant nesibaigiančio, 360 laipsnių ekrano. Taip pat, visa sistema sumontuota ant 12 metrų bėgių, kurie gali simuliuoti pagreičius įsibėgėjant ir, svarbiausia, stabdant.

Visa mechaninė sistema prijungta prie ypač greitų kompiuterių. Jie skaičiuoja automobilio padėtį net 1000 kartų per sekundę.

Kokiems tikslams jis reikalingas, klausiate? Dauguma automobilių gamintojų juos naudoja saugumo sistemoms kurti. Bandymai atliekami ne tik automobiliams, bet ir vairuotojams. Tarkime smarkiai populiarėjanti išvažiavimo iš eismo juostos perspėjimo sistema. Rodos, tai paprasta sistema – išvažiavus iš važiuojamosios juostos ir nerodant posūkio signalo ji perspėja vairuotoją ir leidžia jam pasitaisyti. Bet būtent tokiuose treniruokliuose stebima, kaip į šiuos perspėjimus reaguoja vairuotojas ar net keleivis. Blogai sukurta sistema tiesiog išgąsdintų vairuotoją.

Tiesa, prieš kelis mėnesius japonai iš „Lexus“ teigė sukūrę patį geriausią treniruoklį. Taigi, galime sakyti tarp šių gamintojų užvirė visai netikėta kova – kieno treniruoklis kietesnis. Pasižiūrėję abu vaizdo siužetus, mes manome, kad šis vokiečių „Mercedes-Benz“ kūrinys yra įdomesnis. Bet šioje srityje mes ne kokie ekspertai.

 

VIDEO: Mercedes-Benz Virtual Driving Simulator

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius