-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkių durų „Mini Cooper“ Lietuvoje pasirodys lapkritį

Vasaros pradžioje anonsuotas pirmasis „Mini Cooper“ modelis su penkeriomis durimis Lietuvoje debiutuos lapkričio pradžioje. Šio erdvesniojo ir daugiau durų turinčio „Mini“ bazinės versijos kaina Lietuvoje sieks 73 060 litų, rašoma kompanijos pranešime spaudai.
Penkių durų „Mini Cooper“
Penkių durų „Mini Cooper“ / MINI nuotr.
Temos: 1 MINI

„Su penkerių durų modeliu koncernas išplėtė „Mini“ automobilių gamą. Šis modelis atspindi „Mini“ modeliams būdingą britišką charakterį ir stilių ir nors tapo tik per sprindį ilgesnis, viduje pasižymi žymiai didesne erdve ir keleiviams, ir bagažui. Todėl šis modelis, tikimės, bus populiarus tarp „Mini“ markės gerbėjų, kurie trokšta daugiau erdvės savo kelionėse“, – sakė įmonės „Krasta Auto Vilnius“, kuri yra oficiali „Mini“ atstovė Lietuvoje, direktorė Rasa Klimavičiūtė.  

Penkerių durų „Mini“ versijoje patogiai įsitaisys penki asmenys – gale sumontuotos trys atskiros sėdynės, į plotį erdvės padaugėjo 61 mm, o automobilio lubos pakilo 15 mm, nors automobilis aukštesnis tik 11 mm. Daugiau vietos atsirado ir kojoms, mat automobilio kėbulas pailgėjo 161 mm, iki 4 metrų ir 5 mm. Ilgesniame kėbule inžinieriai suprojektavo gerokai didesnį bagažo skyrių, kurio talpa – 278 litrų. 60:40 santykiu nusilenkiančios galinės sėdynės leidžia bagažo talpą padidinti dar beveik 3,5 karto – iki 941 litro. 

MINI nuotr./Penkių durų „Mini Cooper“
MINI nuotr./Penkių durų „Mini Cooper“

„Nepaisant nežymiai padidėjusių matmenų ir didesnio erdvumo, „Mini“ išliko toks pat lengvai ir maloniai valdomas, kaip ir trijų durų modelis. Jis išlaikė šiai markei būdingą vairavimo malonumą, efektyvumą, komfortą, saugumą ir inovacijas, čia naudojami naujos kartos varikliai ir moderniausios vairuotojų asistavimo technologijos“, – sakė R. Klimavičiūtė. 

Pirmojo penkių durų „Mini“ pirkėjai po variklio gaubtu galės pasirinkti vieną iš keturių agregatų su „Mini TwinPower Turbo“ technologija. Du benzininiai varikliai – tai 3 cilindrų 100 kW/136 AG „Mini Cooper“ automobilyje arba galingas 4 cilindrų 141 kW/192 AG galios motoras sportiškajame „Mini Cooper S“. Į dyzelines versijas „MINI Cooper D“ ir „MINI Cooper SD“  montuojami atitinkamai 85 kW/116 AG 3 cilindrų ir 2,0 litrų 4 cilindrų 125 kW/170 AG agregatai. Visi naujojo „Mini“ varikliai yra ir ekonomiški, ir draugiški aplinkai. Jų degalų suvartojimas siekia 5,9-3,6 litro/100 km, o anglies dvideginio išmetama 136-95 g/km – tai atitinka EU6 aplinkosaugos standartus.

MINI nuotr./Penkių durų „Mini Cooper“
MINI nuotr./Penkių durų „Mini Cooper“

Vairavimo malonumą, komfortą ir saugumą užtikrins ir platus standartinės ir papildomos įrangos sąrašas. Be LED dienos šviesos bei priešrūkinių žibintų automobilio priekyje ir gale, automobilyje diegiami lietaus jutikliai, atstumų jutikliai su parkavimosi asistentu, pastovaus greičio palaikymo sistema su asistentu, gebančiu sekti kito automobilio greitį ir atitinkamai lėtėti arba greitėti, didelis 8,8 colio (22,4 cm) skersmens ekranas su navigacijos sistema, vairuotojui aktualios informacijos projektavimo ant priekinio stiklo sistema, priekinio stiklo šildymas, elektra valdomi, šildomi ir užlenkiami šoniniai veidrodėliai, kurie slopina akinantį kitų automobilių šviesų atspindį nakties metu, šildomos sėdynės, 2 zonų klimato kontrolė ir daugybė kitų privalumų.

Vairuotojo ir keleivių saugumą leis padidinti ne tik bazinėje komplektacijoje esančios priekinės ir šoninės oro pagalvės, ISOFIX tvirtinimo jungtys automobilinėms vaikų kėdutėms, bet ir papildomai pasirenkama įranga. „Mini“ gali autonomiškai palaikyti nustatytą atstumą nuo priekyje važiuojančio automobilio, pastebėti pėsčiuosius, automatiškai stabdyti automobilį ir taip apsaugoti nuo susidūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius