-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Peugeot-Citroen“ gresia 5 mlrd. eurų bauda už „prancūzišką dyzelgeitą“

Prancūzijos automobilių gamybos grupei PSA byloje dėl manipuliavimo automobilių su dyzeliniais varikliais testavimo rezultatais gali būti skirta 5 mlrd. eurų bauda – ši suma sudaro 10 proc. jos įplaukų 2013, 2014 ir 2015 metais, rašo prancūzų dienraštis „Le Monde“, cituojantis sukčiavimo atvejus tiriančios už konkurenciją ir vartojimo rinką atsakingos institucijos DGCCRF dokumentus.
Garažas: Gedimino „Peugeot 206“
Garažas: Gedimino „Peugeot 206“ / Tomo Digaičio/GAZAS.LT nuotr.

Pagal Prancūzijos įstatymus automobilių gamintojams, pripažintiems kaltais dėl manipuliavimo automobilių sertifikavimo procesu, gali būti skirta bauda, sudaranti iki 10 proc. jų įplaukų per trejus metus iki incidento.

Gavusi iš DGCCRF dokumentų, iš kurių matyti, kad PSA galėjo manipuliuoti automobilių su dyzeliniais varikliais testavimo rezultatais, Prancūzijos prokuratūra šių metų balandį pradėjo oficialų tyrimą.

Tuo tarpu PSA atmeta visus įtarimus ir tvirtina, kad jos technologijos atitinka standartus, pareiškė grupės atstovas agentūrai „Bloomberg“.

Pasak „Le Monde“, DGCCRF dokumentuose nustatyta 1,9 mln. dyzelinių transporto priemonių, kurias PSA pardavė Prancūzijoje nuo 2009 metų rugsėjo iki 2015 metų rugsėjo ir kurių „variklių veikimui naudojama nesąžininga strategija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius