Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Peugeot“ testuos autonominius automobilius Singapūre

Prancūzijos automobilių gamintoja PSA, kuriai priklauso automobilių markės „Peugeot“ ir „Citroen“, nusprendė integruoti JAV startuolio „nuTonomy“ sukurtą programinę įrangą į vieną iš savo modelių ir pradėti šių visiškai autonominių automobilių testavimą Singapūre.
Ženevoje žiūrovus stebino naujasis „Peugeot Instinct“
Ženevoje žiūrovus stebino naujasis „Peugeot Instinct“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„nuTonomy“ savo programinę įrangą, jutiklius ir kompiuterines platformas įrengs specialiai šiam tikslui pritaikytuose „Peugeot 3008“ automobiliuose, kurių testavimas Singapūro gatvėse bus pradėtas šių metų rugsėjį.

Taigi tarptautinės technologijų varžybos autonominių automobilių srityje tampa dar intensyvesnės.

Kiek anksčiau „nuTonomy“, kurią įsteigė du Masačusetso technologijos instituto (MIT) mokslininkai, aplenkė „Uber Technologies“, pirmoji pasaulyje pradėjusi testuoti autonominius taksi automobilius – tokie automobiliai Singapūro gatvėmis važinėja nuo 2016 metų rugpjūčio.

Miesto visureigis „Peugeot 3008“ yra kur kas didesnis automobilis negu Singapūre šiuo metu naudojamos „nuTonomy“ transporto priemonės.

PSA ir „nuTonomy“ ketina įvertinti testavimo Singapūre rezultatus ir tuomet svarstyti, ar pradėti autonominių automobilių testavimą kituose pasaulio didmiesčiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius