Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis „Fisker Karma“ nuriedėjo nuo konvejerio

Kantrybė yra dorybė, sako patarlė. Bet „Fisker“ daugiau mūsų nekankins. Jų pirmasis automobilis „Karma“ iš planuojamo gaminti šiandien tapo pradėtu gaminti. Sveikiname!
Pirmasis „Fisker Karma“ automobilis
Pirmasis „Fisker Karma“ automobilis / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 „Fisker“

Dar 2008 metais pademonstruotas „Fisker Karma“ koncepcinis modelis šiandien virto serijiniu automobiliu. Visi technologiniai išradimai, naujovės tapo prieinamos. Pirmasis nuo konvejerio nuriedėjęs automobilis „KARMA 1“ valstybiniu numeriu gatvėse pasirodys už mėnesio – per šį laiką „Fisker“ specialistai jį blizgins ir kitaip gražins prieš pasirodymą prieš visuomenę.

„Fisker“ sako, kad gamybą didins mažais žingsniukais kol pasieks apie 7000 automobilių per metus tempą. Turint galvoje kaip šiomis dienomis parduodami kiti elektriniai automobiliai („Leaf“ ir „Volt“), šis skaičius jiems turėtų būti įveikiamas.

Primename, šiame automobilyje sumontuota pažangi hibridinė sistema. Skirtingai nei, tarkim, „Toyota Prius“ modelyje, „Karma“ variklis nebus sujungtas su ratais. Jis tik gamins elektrą, o ratus suks elektriniai varikliai. Iki 80 km kelionei benzino neprireiks. Ilgesnėse kelionėse jis įsijungs ir dirbdamas vienodais sūkiais gamins elektrą akumuliatoriams. Pagal JAV įstatymais patvirtintą matavimo sistemą jis suvartoja 2,4 l/100 km degalų ir į aplinką išmeta vos 83 g/km CO2 dujų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius