Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamatykite: paskelbtos pirmos oficialios visureigio „Škoda Kodiaq“ nuotraukos

Prieš pasaulinę „Škoda Kodiaq“ premjerą Čekijos automobilių gamintojas pateikia daugiau detalių apie savo naujojo modelio išvaizdą.
ŠKODA KODIAQ
ŠKODA KODIAQ / Škoda nuotr.

Pirmosios nuotraukos atskleidžia, kaip "Škoda" dizaineriams pasisekė naują, išraiškingą markės dizaino kalbą pritaikyti SUV segmento automobiliui. Tuo pačiu iš vaizdų galima pastebėti, kad gamintojams pavyko įgyvendinti aukštus automobilių dizaino ir gamybos standartus.

„Škoda Kodiaq“ atrodys įspūdingai: plačios, erdvinės radiatoriaus grotelės atrodo ryškiai, su savo charakteriu. Siaurų priekinių žibintų, kurie pirmą kartą yra siūlomi ir su pilna LED technologija, dėka pirmasis čekų didelis visureigis bus tikrai lengvai atpažįstamas kelyje. Vaizdas iš šono ir galo taip pat atskleidžia ryškų dizainą: durys yra atletiškų formų, o bagažinės dangtis atrodo tarsi ekspresyvi skulptūra. Galiniai LED žibintai, kaip ir kituose Škoda modeliuose, švies tradicine C raidės forma.

Penkių ir septynių vietų „Škoda Kodiaq“

Naujajam SUV bus būdinga ir išskirtinė erdvė: penkių vietų „Škoda Kodiaq“ turės didžiausią bagažinę savo klasėje - nuo 720 iki 2065 litrų (su nulenktomis galinėmis sėdynėmis). Pirmasis Škoda didysis visureigis bus siūlomas ir septynių vietų (už papildomą kainą). Naudojant papildomų sėdynių padėties ir atlošo kampo reguliavimus, jos galės būti pritaikytos pačioms įvairiausioms sėdėjimo ir bagažo vežimo reikmėms. O užsakius dar ir nulenkiamą priekinio keleivio sėdynės atlošą, automobiliu bus galima vežti net iki 2,90 metrų ilgio daiktus.

„Škoda Kodiaq“ pasaulinė premjera įvyks 2016 m. rugsėjo 1 d. Berlyne.

Naujausios pagalbinės sistemos užtikrins geresnį važiavimo saugumą ir komfortą. Pvz., „Area View“ sistema, naudojanti erdvinio vaizdo kameras su plataus kampo objektyvais priekyje ir gale bei šoniniuose veidrodėliuse, rodys įvairius automobilio artimiausios aplinkos vaizdus spalvotame monitoriuje. Tai apima virtualų vaizdą iš viršaus ir realius 180 laipsnių vaizdus priekyje ir gale. Dar viena naujovė – „Tow Assist“ sistema: jei KODIAQ traukia priekabą, ji perims vairavimą manevruojant atbuline eiga lėtai. Be to, važiuojant atbuline eiga, nauja „Maneuver Assist“ sistema automatiškai stabdys automobilį, jei už jo atsiras netikėta kliūtis.

Dar viena naujovė – „ŠKODA Connect“ mobiliosios paslaugos. Jos skirstomos į dvi kategorijas: „Infotainment Online“ paslaugos užtikrins daugiau informacijos ir navigaciją realiu laiku, tuo tarpu „Care Connect” paslaugos suteiks nuotolinę prieigą prie automobilio sistemų bei užtikrins pagalbą. Pagrindinė „Care Connect“ paslaugos funkcija yra skubios pagalbos iškvietimas telefonu po avarijos: jei suveikė bent viena iš saugos oro pagalvių, vadinamasis pagalbos skambuti (e-Call) automatiškai GSM ryšiu bus siunčiams į skubios pagalbos iškvietimo centrą.

„Škoda Kodiaq“ pasaulinė premjera įvyks 2016 m. rugsėjo 1 d. Berlyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius