-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pirmos žinios apie krosoverių klasės pradininką: pristatytas trečios kartos „Nissan Qashqai“ su „e-POWER“ sistema

Europoje iki šiol pardavęs daugiau nei tris milijonus krosoverių „Qashqai“, „Nissan“ pristatė naują krosoverio modelį.
Naujasis „Nissan Qashqai“ (2021)
Naujasis „Nissan Qashqai“ (2021) / Nissan nuotr.

Technologiškai naujas „Qashqai“ surinktas ant naujos CMF-C platformos. Didžiausia naujovė – pirmą kartą Europoje naudojama ir Japonijoje jau pasiteisinusi „e-POWER“ jėgainė.

Pirmoji krosoverio karta buvo pristatyta 2007 m. ir tapo klasės etalonu. Būtent nuo „Qashqai“ prasidėjo vadinamasis „miesto visureigių“ aukso amžius.

Žinoma, kaip buvo teigiama oficialios premjeros metu, ant naujos CMF-C platformos surinktas trečios kartos modelis yra šiek tiek didesnis, pažangesnis, geriau valdomas, saugesnis ir geriau sukomplektuotas.

Naujoji „Qashqai“ karta įkūnija pamatinius modelio principus. Novatoriškas dizainas, ekonomiškas didesnio pajėgumo variklis, geresnė vairavimo patirtis – šiuos bruožus pabrėžia gamintojai.

Kaip ir pirmtakus, naująjį „Qashqai“ sukūrė „Nissan Design Europe“ komanda Londone, o inžinerijos darbams vadovavo „Nissan“ Europos techninis centras Didžiojoje Britanijoje.

CMF-C platforma

Naujoji CMF-C platforma yra moderniausia konstrukcijos ir technologijų architektūra. Inžinieriai siekė išlaikyti dabartinio „Qashqai“ matmenis, tačiau pasiekti erdvesnį interjerą. Naujajame „Qashqai“ naudojama 50 proc. daugiau grūdinto plieno. Todėl kėbulas yra lengvesnis, tačiau 41 proc. standesnis, nei dabartinio modelio. Tai suteikia tikslesnį valdymą ir daugiau patogumo. Be to, padeda sumažinti svorį. Net bagažinės dangtis pagamintas iš kompozicinės medžiagos, kuri leidžia sutaupyti 2,6 kg svorio. Tiek priekinės, tiek galinės durys, priekiniai sparnai ir variklio gaubtas pagaminti iš aliuminio, o tai leidžia sutaupyti 21 kg. Nauja konstrukcija leidžia efektyviau slopinti smūgio jėgą avarijos atveju.

Nauja pakaba ir vairo mechanizmas

Naujasis „Qashqai“ nudžiugins modernesne „MacPherson“ priekkine ir galine pakaba bei plačiu ratų pasirinkimu – iki 20 colių.

Gale sumontuota daugiau garso izoliacijos, todėl geriau sugeriami smūgiai, sumažinamas triukšmas.

VIDEO: Trečios kartos „Nissan Qashqai“

Naujovė – „e-POWER“ sistema

Naujasis „Qashqai“ yra „Nissan“ elektrifikavimo strategijos dalis ir klientams siūlo du variklio sprendimus: ekonomišką 1,3 litro benzininį variklį su lengvąja hibridine technologija ir naujovišką „Nissan“ el. varikliu valdomą „e-POWER“ sistemą. Ši sistema jau buvo taikoma Japonijos rinkoje ir buvo labai populiari.

1,3 litro benzininis variklis siūlomas dviejų pajėgumų: 138 AG su mechanine pavarų dėže ir priekinių varančiųjų ratų versija bei 156 AG „Xtronic“ su priekinių arba keturių varančiųjų ratų versija.

1,3 litro benzininis variklis iš esmės atnaujintas, kad jį būtų galima poruoti su nedideliu generatoriumi ir ličio baterija. Tai – vadinamoji mild-hybrid sistema.

„e-POWER“ sistema – tai vidaus degimo variklis, kuris veikia generatoriaus principu. Tokiu atveju automobilis varomas elektros energija. Ši technologija, pristatyta Ženevos automobilių parodoje prieš dvejus metus, leidžia išvengti energijos nuostolių, nes elektros jėgainės yra našesnės.

VIDEO: Trečios kartos „Nissan Qashqai“ pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius