Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Porsche“ išleido prabangią riboto tiražo „Panamera“

„Porsche Exclusive“ padalinyje dirbanti meistrų komanda pateikė išskirtinį pasiūlymą: 100 rafinuota prabanga alsuojančių „Panamera“ automobilių. Šios riboto tiražo automobilių serijos baziniu modeliu pasirinkta prabangiausia „Panamera Turbo S Executive“ versija, komplektuojama su 419 kW/570 AG jėgaine ir turinčia itin ilgą važiuoklės bazę, leidžiančią keleivius dosniai apdovanoti erdve automobilio užpakalinėje dalyje. Unikali „Panamera“ versija debiutuoja 2014 metų Los Andželo automobilių parodoje.
„Panamera Turbo S Executive“
„Panamera Turbo S Executive“ / „Porsche“ nuotr.

Drauge su „Panamera Exclusive“ serija „Porsche“ pirmą kartą siūlo dvispalvius automobilius su laipsniškai nudažytu paviršiumi: žemiau durų rankenų sukurtas kontrastas tarp nesenstančios sodrios juodos ir kaštono rudumo „metalic“ spalvų, kuria mašinos linijos „nuteka“ į užpakalinę dalį. Visi 100 automobilių dažomi rankomis, taip pat ir priekiniai ortakiai bei 20 colių „Sport Classic“ dizaino ratlankiai.

Elegancija pasitiks „Panamera“ pirkėjus ir automobilio viduje: sėdynės ir apatinė durelių dalis yra aptrauktos iš prestižinio italų gamintojo „Poltrona Frau“ dirbtuvių atkeliavusia kaštonine „Agatha“ spalvos oda. Visos medžiagos, panaudotos „Panamera Exclusive“ serijos automobilių apdailai, buvo kruopščiai atrinktos, rankomis išdirbtos ir išskirtinai minkštos.

„Porsche“ nuotr./„Panamera Turbo S Executive“
„Porsche“ nuotr./„Panamera Turbo S Executive“

Siekiant užtikrinti ventiliaciją sėdynėse, centrinė jų dalis yra perforuota stilizuotu „Porsche“ logotipo ornamentu – tai detalė, naudojama išskirtinai šių riboto tiražo automobilių apdailai. Viršutinę durų dalį puošia juoda nappa oda, laikoma prabangos etalonu. Kaštono rusvumo spalvos padygsniavimai tam tikrose vietose suteikia kontrastingo prisilietimo įspūdį. 

Kaip ir dvispalvė išorė, dekoratyviniai interjero vidaus elementai – spalvų derinių atspindys: perėjimas į užpakalinę dalį – virsmas iš klasikinio riešutmedžio į sodrų juodą, švelniai lakuotą paviršių.
 
„Panamera Exclusive“ serijos automobiliuose pirmąkart pasirodė „Porsche“ sukurta pramoginė sistema „Rear Seat Entertainment System Plus”, skirta keliaujantiems ant galinių sėdynių. Čia kaip standartinė įranga yra multimedia sistema, kurią sudaro du didelės raiškos 10,1 colių (25,4 cm) skersmens liečiamieji ekranai su įmontuota vaizdo kamera ir integruotas DVD grotuvas.

Visa tai drauge su mobiliojo interneto prieiga suteikia galimybę spręsti įvairiausius su verslu susijusius uždavinius ar pramogauti. Garsas sklinda per belaides ausines arba per „High-End“ klasės „Burmester“ erdvinio garso sistemą.

„Porsche“ nuotr./„Panamera Turbo S Executive“
„Porsche“ nuotr./„Panamera Turbo S Executive“

Kiekvieno „Panamera Exclusive“ serijos automobilio viduje yra speciali lentelė, žyminti individualų numerį iš riboto tiražo. Išorėje už priekinių ortakių esančios emblemos taip pat patvirtina, jog automobilis kilęs iš „Porsche Exclusive“ padalinio dirbtuvių.

Kaip papildomą priedą „Porsche“ siūlo prie automobilio derantį penkių dalių rankinio bagažo rinkinį, pagamintą iš aukštos kokybės „Poltrona Frau“ odos bei pažymėtą „Porsche“ emblemomis bei išskirtinės serijos ornamento perforacijomis.

Pagal užsakymą gaminamas „Panamera Exclusive“ kainuoja 249 875 eurus (863 tūkst. litų). Riboto tiražo automobilį gali įsigyti ir pirkėjai Lietuvoje, iš anksto užsisakydami jį „Porsche“ atstovybėje „Prime Auto“.

„Porsche Exclusive“ siūlo aukščiausią individualizacijos laipsnį, koks tik įmanomas serijinėje gamyboje. Nuo pat šio „Porsche“ padalinio atsiradimo 1986-aisiais, riboto tiražo automobiliai nuolat įkūnija naujo dizaino idėjas ir technikos pasiekimus. Kiekvienas automobilis, pagamintas „Porsche Exclusive“ meistrų rankomis, įkūnija profesionalumą ir aistrą detalėms. 

Pagrindiniai faktai:

  • „Panamera“: degalų sąnaudos: 10,7 – 6,4 l/100 km; CO2 emisija : 249 – 169 g/km
  • „Porsche Panamera Turbo S Executive“: vidutinės degalų sąnaudos: 10,5 l/100 km; CO2 emisija 245 g/km
  • „Panamera Turbo“: vidutinės degalų sąnaudos: 10,2 l/100 km; CO2 emisija: 239 g/km
  • „Panamera GTS“:vidutinės degalų sąnaudos: 10,7 l/100 km; CO2 emisija: 249 g/km
  • Panamera S E-Hybrid“: vidutinės degalų sąnaudos: 3,1 l/100 km; CO2 emisija: 71 g/km; elektros sunaudojimas: 16,2 kWh/100 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius