Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pranešame apie „Nissan“ ir „Mitsubishi“ draugystę

Japonijos automobilių gigantai „Nissan“ ir „Mitsubishi“ praneša, kad drauge kurs kelis naujus modelius – vieną mažą miesto automobilį ir didelį pikapą.
„Mitsubishi ASX“ premjera
„Mitsubishi ASX“ premjera / Gamintojo nuotr.

Naujieji automobiliai bus skirti vidinei, Japonijos rinkai ir Europai. Mažasis automobilis bus gaminamas atsižvelgiant į griežtus reikalavimus jo dydžiui ir varikliui. Kompanijos teigia, kad pasinaudos „Mitsubishi“ patirtimi kuriant mažus automobilius, o „Nissan“ prižiūrės, kad projekto kaštai neišaugtų ir automobilis būtų kokybiškas.

„Pasaulio automobilių pramonėje tai ne pirmas dviejų didelių kompanijų susijungimas vienam projektui“, – tik tokį komentarą žurnalistams davė „Renault–Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas.

Pasak kompanijos vadovo, „Nissan“ taip pat partneriui gamins komercinį automobilį Japonijos rinkai, o „Mitsubishi“ mainais pagamins tokio paties tipo modelį Rytų rinkoms. Tikėtina, kad abu modeliai bus gaminami Tailande esančioje „Mitsubishi“ gamykloje.

Bendrai sukurto pikapo skirto populiariausiai tokio kėbulo tipo rinkai Šiaurės Amerikai, tikėkimės po kelių metų. Nepranešama ar jis pasieks Europos rinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius