Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pretendentas tapti „Lietuvos metų automobiliu 2021“: „Toyota Yaris“

Spalio 27 d. startavo Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamas konkursas „Lietuvos metų automobilis 2021“. Nugalėtoją komisija paskelbs lapkričio 27 d. Taip pat – ir skirtingų nominacijų nugalėtojus. Susipažinkite su mažuoju ketvirtos kartos „Toyota Yaris“.
Ketvirtos kartos „Toyota Yaris“
Ketvirtos kartos „Toyota Yaris“ / Toyota nuotr.

Dauguma B segmento modelių nepaliaujamai didėja, tačiau naujasis „Yaris“ yra netgi mažesnis už pirmtaką. Ir nors dabar jis trumpesnis nei 4 metrai, padidinus salono erdvę atstumas tarp ašių padidėjo 50 mm.

Toyota Yaris

Variklis 1,5l Hybrid Dynamic Force
Maksimali galia kW/AG esant aps. 116/85/3600
Maksimalus sukimo momentas Nm/aps. 2120/3600
Pavarų dėžė e-CVT
Įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/val. /sek. 9,7
Maksimalus greitis km/val. 175
Varantieji ratai Priekiniai
Degalų sąn. (ES), m/u/v, l/100 km 3,4 / 3,4 / 3,9 / 5,5 / 4,3
Bazinio modelio kaina Eur 13 900
Pristatomo automobilio kaina Eur 23 390

Gamyboje pirmą kartą naudota „GA-B“ platforma leido sumažinti automobilio aukštį, padidinti plotį 50 mm, o tarpvėžę – 57 mm, todėl jis yra žemas, platus ir atletiškas. Atsikišusios priekio ir galo detalės dar labiau išryškina kompaktišką dydį ir vieną geriausių klasėje apsisukimo spindulių, padedantį patogiau važinėti mieste ir parkuoti.

Platformos konstrukcija ir kėbulas kurti taip, kad sumažėtų triukšmingumas salone. Inžinieriai ypač daug dėmesio skyrė vietoms, per kurias į saloną patenka daugiausia išorės triukšmo, t. y. prietaisų skydeliui ir dugnui, ir pritaikė konstrukciją jam slopinti.

VIDEO: Ketvirtos kartos Toyota Yaris. 4th generation brand new Toyota Yaris

Automobilio salonas buvo gaminamas vadovaujantis principu „mažiau yra daugiau“. Itin kruopščiai surinktas interjeras išsiskiria solidumu ir aukšta kokybe bei erdve, prilygstančia didesnių automobilių klasei. Naujajame „Yaris“ atsirado daugiau vietos tarp vairuotojo ir priekinio keleivio (20 mm), taip pat sumontuotas platesnis centrinis prietaisų skydelis.

Aukščiausią naujojo „Yaris“ kokybę pabrėžia ir tokie elementai kaip šildomas vairas, melsvas apšvietimas ties kojomis, durelėmis ir centriniu prietaisų skydeliu, išmaniojo telefono integracija su „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“, 10 colių spalvotas projekcinis ekranas ant priekinio stiklo. Galimos vien tik LED šviesos, apimančios ir rūko žibintus.

Dar efektyvesnė hibridinė pavara

Automobilį kūrusių inžinierių tikslas buvo ne tik pristatyti dar efektyvesnę hibridinę pavarą, bet ir užtikrinti smagesnes važiavimo savybes, specialiai pritaikytas Europos keliams.

Duomenys tik patvirtina įspūdingus rezultatus. Bendras efektyvumas padidintas 20 proc., kuris įprastai pasiekiamas dinamikos sąskaita. Tačiau bendra sistemos galia padidėjo 16 proc. iki 116 AG, o dinamika pagerėjo 15 proc. ir dabar nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėjama per 9,7 sekundės.

Pagerintos ir važiavimo elektros režimu galimybės: vien tik ja galima važiuoti iki 130 km/val. greičiu, o mieste dar dažniau naudoti tik elektros energiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius