Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pretendentas tapti „Lietuvos metų automobiliu 2023 m.: „Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+“

Konkurse „Lietuvos metų automobilis 2023 m.“ dalyvauja 27 pretendentai. Abėcėlės tvarka pristatome visus automobilius, kovojančius dėl nugalėtojo karūnos. Savo balsą „Tautos automobilio“ nominacijoje skirkite apklausoje po tekstu.
„Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+“
„Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+“ / Gamintojo nuotr.

Visa informacija apie automobilius, komisiją, renginius

Savo balsą už TAUTOS AUTOMOBILĮ skirkite čia.

EQE: naujas verslo klasės avangardas

Naujasis EQE modelis yra sukurtas ant tokios pačios platformos, kaip ir anksčiau pasirodęs prabangus elektromobilis EQS. EQE ratų bazė yra 90 mm trumpesnė palyginti su EQS. Savo išmatavimais šis modelis prilygsta CLS modeliui, tačiau jo salonas erdvesnis negu E klasės modelio.

Kaip ir EQS modelis, EQE turi galimybę atnaujinti elektromobilio programinę įrangą ir įdiegti visiškai naujas funkcijas nuotoliniu būdu. Elektromobilio standartinėje įrangoje galima rasti tokias naujoves kaip specialius garso režimus, pavyzdžiui, „roaring pulse“, taip pat du naujus vairavimo režimus jauniems vairuotojams, mini žaidimus ir DIGITAL LIGHT žibintų projekcinę funkciją. Nepaisant gausios standartinės įrangos, automobilį galima sukomplektuoti su daugybe kitų funkcijų pagal asmeninius poreikius.

EQE modelis turi 90 kWh talpos bateriją ir viena įkrova gali nuvažiuoti net iki 660 km (pagal WLTP), todėl elektromobilis tinkamas ilgoms kelionėms.

„MERCEDES-AMG EQS“: pirmas elektrinis AMG

„Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+“ – pirmasis visiškai elektrinis modelis iš „Mercedes-AMG”. Jis turi po variklį kiekvienai ašiai ir reguliuojamą visų varančiųjų ratų sistemą „AMG Performance 4MATIC+“, kuri užtikrina optimalų galios paskirstymą kiekvienam ratui.

Standartinėje versijoje elektriniai varikliai generuoja 658 AG galią ir 950 Nm sukimo momentą. Papildomai užsisakius AMG DYNAMIC PLUS paketą, maksimali galia bus kilstelta iki 761 AG, o sukimo momentas sieks 1020 Nm.

Su AMG DYNAMIC PLUS paketu elektrinis „Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+“ iki 100 km/val. įsibėgėja per 3,4 sekundės, jei baterija bus įkrauta bent 80 procentų. Standartinė „Mercedes-AMG EQS“ versija nedaug atsilieka ir tokį patį greitį išvysto per 3,8 sekundės. Abiejų modelių maksimalus greitis atitinkamai apribotas iki 250 ir 220 km per valandą.

Suprasti akimirksniu

  • Variklis: elektra, 625 AG / 460 kW.
  • Pavara: 4x4.
  • Bagažinės talpa l – 430.
  • Ilgis/Plotis/Aukštis, mm – 4964 / 1906 / 1492.
  • Įsibėgėjimas iki 100 km/val., sek. – 3,5.
  • Maksimalus greitis km/val. – 220.
  • Nuvažiuojamas atstumas viena įkrova, km – 459-526.
  • Baterijos panaudojama talpa (net), kWh – 90,56.
  • Elektros sąn. (WLTP), m/u/v, kWh/100 km – 22,6-20,2.
  • Pigiausio modelio kaina Eur – 70 785 EUR su PVM.
  • Pristatomo modelio kaina Eur – 139 918 EUR su PVM

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius