Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatytas naujas „Volvo S60“ – pirmasis švedų modelis, pagamintas JAV

Trečiadienį „Volvo Cars“ pristatė naują vidutinio dydžio „premium“ klasės sportišką sedaną „Volvo S60“. Jo pasaulinė premjera sutapo su pirmosios „Volvo Cars“ gamyklos atidarymu JAV, Čarlstone, kur bus gaminami šis ir kiti „Volvo“ modeliai, teigiama pranešime žiniasklaidai.
JAV pristatytas naujasis „Volvo S60“
JAV pristatytas naujasis „Volvo S60“ / Gamintojo nuotr.

Naujasis „Volvo S60“ yra pirmasis gamintojo automobilis, kuris nebebus siūlomas su dyzeliniu varikliu, taip pabrėžiant kompanijos įsipareigojimą vietoje tradicinių vidaus degimo variklių diegti pažangias elektrines pavaras. 2017-ais metais „Volvo Cars“ tapo pirmuoju pasauliniu automobilių gamintoju, paskelbusiu, kad nuo 2019 metų visi nauji kompanijos automobiliai turės elektros pavarą.

Naujas „Volvo S60“ siūlomas su dviem benzininiais varikliais su turbina ir elektros kompresoriumi bei iš tinklo įkraunama hibridine sistema: tai „T6 Twin Engine AWD“ iš tinklo įkraunamas hibridas, pasiekiantis 340 AG, ir daug apdovanojimų pelnęs 400 AG (nurodyti JAV duomenys) „T8 Twin Engine AWD“ iš tinklo įkraunamas hibridas. Taip pat galima rinktis ir modelius su benzininiais T5 ir T6 varikliais.

Naujasis „Volvo S60“ turi tą pačią „Volvo“ SPA platformą, saugumo įrangą ir multimedijos sistemą kaip ir šiemet debiutavęs V60 universalas.

Kaip ir visi pagal naująją filosofiją sukurti „Volvo“ modeliai, S60 yra aprūpintas „City Safety“ sistema su automatinio stabdymo technologija, padedančia vairuotojui išvengti susidūrimo.

Papildomai užsakoma „Pilot Assist“ sistema, padedanti vairuoti, įsibėgėti ir stabdyti, važiuojant iki 130 km/val. greičiu, buvo atnaujinta, užtikrinant tikslesnį posūkių įveikimą. „Volvo S60“ taip pat padeda išvengti nuvažiavimo nuo kelio, priešpriešinio susidūrimo ir turi kitas pagalbines vairavimo sistemas, o perspėjimo apie iš šono atvažiuojančius automobilius su automatiniu stabdymu sistema dar labiau padidina automobilio keleivių ir kitų eismo dalyvių saugumą.

Pirmoji „Volvo“ gamykla JAV

Naujas „premium“ vidutinės klasės sportiškas sedanas „Volvo S60“ bus gaminamas pirmojoje JAV „Volvo Cars“ gamykloje, kuri atidaryta Čarlstone, Pietų Karolinoje.

Nuo 2021 metų čia bus pradėtas gaminti ir naujos kartos „Premium“ SUV „Volvo XC90“, o automobiliai bus skirti vietinei rinkai ir eksportui.

Ši gamykla Pietų Karolinoje yra pastatyta įgyvendinant „Volvo Cars“ globalios gamybos strategiją – įmonė turi dvi gamyklas ir variklių surinkimo liniją Europoje, tris automobilių gamyklas Kinijoje, taip pat surinkimo linijas Indijoje ir Malaizijoje.

„Volvo Cars“ į gamyklą investuoja maždaug 1,1 mlrd. JAV dolerių ir čia bus sukurta apie 4000 darbo vietų. Pasiekus numatytus pajėgumus, per metus gamykloje bus pagaminama iki 150 000 automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius