Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Renkame Lietuvos Šimtmečio automobilį: „Volkswagen Passat B3“

Išskirtinį gimtadienį švenčiančioje Lietuvoje išskirtinė ir konkurso „Metų automobilis“ programa. Šįkart drauge su technikos istorijos žinovais, restauratoriais, kolekcininkais bei muziejininkais renkame Lietuvos Šimtmečio automobilį. Balsuokite apklausoje po šiuo tekstu.
Volkswagen Passat B3
Volkswagen Passat B3 / Konkurso rengėjų archyvo nuotr.

„Volkswagen Passat B3“

  • Gamybos metai: 1988–1993;
  • Turėjo plačią variklių gamą: 8 benzininius ir 3 dyzelinius.

Jei XX amžiaus pabaigoje galėjai sau leisti važinėti vidutinės klasės „Volkswagen“ šeimos automobiliu ir jei tai buvo „Passat B3“, galima sakyti, kad gyvenimas susiklostė puikiai. Tiek sedanų, tiek universalų net ir kukliausios versijos buvo neprastai sukomplektuotos, o šiek tiek plačiau atvėrus piniginę buvo galima mėgautis tokiais dalykais kaip klimato kontrolės sistema, elektriniais langų kėlikliais priekyje ir gale, borto kompiuteriu, elektra valdomu stoglangiu, reguliuojama vairo padėtimi, šildomomis sėdynėmis, priekinių žibintų apiplovimo sistema, „autopilotu“ ir t. t.

„Passat B3“ turėjo esmines saugumo sistemas: ABS, saugos diržų įtempiklius, oro saugos pagalves. Galingesniems modeliams buvo skirta elektroninė diferiancialo blokavimo sistema, užtikrinanti geresnį sukibimą esant slidžiai kelio dangai. Be to, šis modelis galėjo pasigirti solidžia jėgos agregatų gama – 8 benzininių ir 3 dyzelinių motorų versijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius