-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rokas Baciuška „Auto Bazar“ parodoje pristato naują automobilį

Antrą vietą Europos ralikroso čempionate užimantis tauragiškis Rokas Baciuška Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ penktadienį vykstančioje parodoje „Auto Bazar“ pristato naują savo sportinį automobilį – „Audi A1“, rašoma pranešime.
Rokas Baciuška „Auto Bazar“ parodoje pristato naują automobilį „Audi A1“
Rokas Baciuška „Auto Bazar“ parodoje pristato naują automobilį „Audi A1“ / Komandos nuotr.

„Volland Racing Kft.“ komandą atstovaujantis sportininkas pirmuose dviejuose „Euro RX“ etapuose važiavo „Škoda Fabia“ automobiliu. Artėjančiame etape, vyksiančiame birželio 7-10 dienomis Norvegijoje, R. Baciuška varžysis jau su „Audi A1“. Į analogišką automobilį turėtų persėsti ir didžiausias tauragiškio konkurentas bei komandos draugas „Euro RX“ čempionate – Artis Baumanis iš Latvijos.

„Škoda Fabia“ yra geras automobilis – griežti techniniai reikalavimai visų pajėgumą padaro labai panašiu. Tačiau „Audi“ potencialas yra didesnis, jo variklis kiek galingesnis, pavarų dėžė naujesnė, svorio centras žemiau ir tikiu, kad su juo būsime dar greitesni“, – „Auto Bazar“ parodoje kalbėjo lenktynininkas.

R. Baciuška ir A. Baumanis bus vieninteliai S1600 klasės dalyviai, besivaržantys „Audi A1“ automobiliais. Daugiausia joje – „Škoda Fabia“, „Citroen C2“ bei „Peugeot 208“ modelių.

S1600 klasės automobiliai turi atmosferinius 1,6 l darbinio tūrio variklius, pasiekiančius apie 220 AG ir 190 Nm. Nuo 0 iki 100 km/val. jie įsibėgėja vidutiniškai per 4,6 sek. Minimalus S1600 klasės automobilio svoris su vairuotoju – 1 000 kg.

Po dviejų „Euro RX“ čempionato etapų S1600 klasėje pirmą vietą užima A. Baumanis, surinkęs 47 taškus. R. Baciuška su 42 taškais antras, prancūzas Jimmy Terpereau – trečias (41 t.).

Galingiausių automobilių Europos ralikroso čempionato „Supercars“ klasėje varžosi ir Paulius Pleskovas. Jis per 2 etapus surinko 1 tašką ir užima 21 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius