Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rugpjūčio 13 d. – vieno iš „Volvo“ įkūrėjų gimtadienis

1891 m. rugpjūčio 13 d. gimė Assaras Gabrielssonas – vienas iš dviejų „Volvo“ įkūrėjų. Automobilių kompanijos įkūrimo mintis kilo su bendraminčiu begeriant alų.
Assaras Gabrielssonas, vienas „Volvo“ įkūrėjų
Assaras Gabrielssonas, vienas „Volvo“ įkūrėjų / Wikipedia.org nuotr.

Nuo jaunystės Asaras pasižymėjo kaip mokslams gabus jaunuolis. Jis baigė Stokholmo aukštesniąją ekonomikos mokyklą. Jo diplominis darbas – „Kaip Švedijoje organizuojama spiritinių gėrimų gamyba ir prekyba.“

Pabaigęs studijas jis 5 metus pradirbo Švedijos Parlamento kanceliarijoje, o po to perėjo į įmonę SKF, kuri gamino guolius. Šioje įmonėje A.Gabrielssonas labai greitai padarė karjerą ir XX a. trečio dešimtmečio viduryje tapo šios įmonės pardavimų direktoriumi.

Jau tuomet jis turėjo mintį apie Švediško automobilio gamybą. Esminis lūžis įvyko, kuomet jis sutiko savo buvusį klasės draugą Gustafą Larsoną, kuris dirbo inžinieriumi. Šis susitikimas įvyko viename iš Stokholmo restoranų, kur jie abu buvo atėję išgerti po keletą bokalų alaus. Seni pažįstami greitai rado bendrą kalbą.

1926 m. Gabrielssonas palieka SKF ir kuria „Volvo“. G.Larsonas būdamas inžinieriumi tvarkė įmonės reikalussusijusius su techniniais dalykais. Kuriant pirmuosius „Volvo“ modelius, Gabrielssonas visus darbus apmokėjo iš savo kišenės. Jis kompaniją valdė iki 1956 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius